Fotbal: Celtic Glasgow, campioană a Scoţiei pentru a 52-a oară

Fotbal: Celtic Glasgow, campioană a Scoţiei pentru a 52-a oară

Echipa Celtic Glasgow a cucerit miercuri a 52-lea titlu de campioană a Scoţiei din istoria sa, la finalul meciului încheiat la egalitate în deplasare cu formaţia Dundee United (scor 1-1), asigurându-şi cu această ocazie calificarea în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor la fotbal, informează AFP.

Oaspeţii au deschis scorul după pauză, prin Georgios Giakoumakis (53), însă Dundee a restabilit egalitatea în minutul 72, prin mijlocaşul Dylan Levitt, jucător împrumutat de la clubul englez Manchester United.

Celtic, pregătită de fostul selecţioner australian Ange Postecoglou, a rămas astfel neînvinsă în ultimele 31 de meciuri disputate în liga scoţiană, având un avans de patru puncte faţă de ocupanta locului secund, marea sa rivală Glasgow Rangers, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Acestea este al zecelea titlu naţional din ultimii unsprezece ani pentru "alb-verzi", după ce anul trecut campionatul scoţian a fost câştigat de Rangers, echipa românului Ianis Hagi.

În sezonul viitor, Celtic Glasgow beneficia de un loc în faza grupelor Champions League, pe care Scoţia l-a recuperat după excluderea echipelor ruse din cea mai importantă competiţie europeană, în urma invaziei din Ucraina. Celtic, campioană a Europei în 1967, nu a mai evoluat în grupele Ligii Campionilor din anul 2017.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...