Fotbal: Clubul CFR Cluj l-a recuzat pe arbitrul Ovidiu Haţegan

Fotbal: Clubul CFR Cluj l-a recuzat pe arbitrul Ovidiu Haţegan

Clubul de fotbal CFR Cluj a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că a trimis o adresă Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) prin care solicită recuzarea centralului Ovidiu Haţegan, motivul fiind numărul mare de greşeli făcute de acesta împotriva grupării ardelene în ultimul an şi jumătate.

"Dr. Haţegan: Malpraxis în formă continuată! 19 operaţii reuşite - pacientul mort. În urma declaraţiilor, comentariilor şi interpretărilor apărute în spaţiul public, referitoare la ultima prestaţie a arbitrului Ovidiu Haţegan din meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova, scor 1-2, clubul nostru se simte obligat să aducă în faţa dirigenţilor fotbalului românesc şi a opiniei publice, doritoare de adevăr, câteva elemente suplimentare care să completeze întregul tablou al evenimentelor. Este poate firesc pentru oricare altă persoană care doreşte să comenteze fazele incriminate de noi la această ultimă partidă, să judece strict ceea ce s-a putut vedea pe stadion sau din reluările TV şi să considere exagerate luările noastre de poziţie. Privite izolat, cele două momente din ultimul meci, CFR Cluj - Universitatea Craiova, în care considerăm că se impunea acordarea loviturii de la 11 m pentru echipa noastră (min. 42, la faultul lui Nicuşor Bancu asupra lui Alexandru Chipciu; min. 51 - la faultul lui Stephane Acka asupra lui Gabriel Debeliuh), pot genera dezbateri. Probabil că şi noi am fi acceptat argumente pro-decizie, dacă acestea erau cazuri izolate în îndelungata relaţie profesională între echipa noastră şi Ovidiu Haţegan. Numai că evenimentele despre care discutăm se adaugă unui şir lung de decizii defavorabile pe care arbitrul numărul 1 din România le-a luat împotriva echipei CFR Cluj", se arată în comunicatul citat.

Gruparea ardeleană subliniază că niciuna dintre greşelile făcute de Haţegan în ultimul an şi jumătate nu au avantajat-o.

"Cifrele nu mint! Haţegan: Nicio decizie pro-CFR în ultimul an şi jumătate! Ovidiu Haţegan a avut de interpretat 11 faze-cheie (penalty-uri, eliminări) clare în meciurile echipei noastre, în ultimul an şi jumătate. De tot atâtea ori deciziile sale au fost îndreptate împotriva CFR şi de fiecare dată au fost greşite. Niciodată o decizie greşită nu a fost pro-CFR! Ovidiu Haţegan a avut de interpretat 6 faze extrem de importante (penalty-uri, eliminări) discutabile în meciurile echipei noastre în ultimul an şi jumătate. Şi aici, deciziile sale au fost îndreptate împotriva CFR. După niciunul dintre cele 8 meciuri în care a făcut greşeli majore evidente, Ovidiu Haţegan nu a fost reţinut de la delegări. În perioada menţionată, CFR a fost arbitrată de alţi peste 20 de 'cavaleri ai fluierului', pentru care am făcut analize similare. La niciunul dintre ei, procentul erorilor majore pro/contra CFR nu a depăşit într-un sens sau altul 60%", susţin oficialii CFR Cluj.

Conducerea campioanei en titre menţionează că îşi doreşte introducerea cât mai rapidă a arbitrajului video şi precizează că greşelile lui Haţegan nu au legătură cu adversarii cin Liga I.

"Clubul CFR Cluj este susţinătorul puternic al introducerii sistemului VAR în Liga I. El ar elimina multe dintre greşelile omeneşti ale colegilor domnului Haţegan. Ale sale însă, îndreptate împotriva CFR-ului, ne e greu să credem. Problema lui în raport cu noi nu e VAR, ci ''RAV''. De la ravagiul decizional la care s-a pretat. Cu siguranţă că toate aceste cifre, reci şi nemiloase, vor fi avut darul să schimbe percepţia generală şi să definească un context complex şi complet, în funcţie de care să fie analizate deciziile domnului Ovidiu Haţegan din ultimul meci CFR Cluj - Universitatea Craiova.Greşelile lui Haţegan nu au nicio legătură cu adversarii noştri. Clubul nostru ţine să precizeze cu tărie, că toate aceste fapte nu au nicio legătură cu partenerii noştri de competiţie sportivă, cu cluburile cu care noi încercăm să ne luptăm pentru a câştiga poziţiile care să ne dea dreptul de a juca într-o competiţie internaţională. Experienţa noastră ne-a demonstrat că jucând corect în întrecerea internă vom putea fi competitivi şi în întrecerile continentale, acolo unde am reprezentat România cu demnitate şi am adus ţării multe puncte de coeficient UEFA. Nu Craiova, Nu FCSB, Nu Sepsi, Nu Botoşani, Nu Clinceni sau oricare alt partener de întrecere din sezonul regular; nu au nicio legătură cu deciziile pe care Ovidiu Haţegan a considerat de cuviinţă să le ia la jocurile în care ne-a arbitrat. Nu! Tot ce a făcut domnia sa îşi are resorturile în interiorul său emoţional, pe care nu avem noi competenţa să-l analizăm", se menţionează în comunicat.

Oficialii precizează că Ovidiu Haţegan a procedat discreţionar şi nedrept împotriva clubului ardelean.

"Din păcate, cifrele statistice enumerate şi montajul video prezentat arată, inimaginabil, că, sub scutul puternic al poziţiei câştigate, Ovidiu Haţegan a procedat discreţionar şi nedrept împotriva echipei aflate, de trei ani, pe aceeaşi poziţie cu a dumnealui în întrecerea noastră internă! După atâtea dovezi prezentate, nimic nu ne mai poate convinge că, dacă va mai fi delegat la vreun meci al echipei noastre, nu va proceda şi în continuare la fel. Acesta este motivul pentru care clubul CFR Cluj a trimis un memoriu complet către Comisia Centrală a Arbitrilor, însoţit de toate aceste imagini relevante, din care rezultă cu claritate ''malpraxisul'' voit şi executat în formă continuată al ''doctorului'' Haţegan, îndreptat împotriva clubului nostru, solicitând astfel să nu mai fie delegat la meciurile echipei CFR Cluj, evitând astfel orice fel de suspiciune", se mai arată în comunicatul citat.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria