Fotbal: Cosmin Contra - Acum nimic nu mă poate face să continui la naţională şi după meciul cu Spania

Fotbal: Cosmin Contra - Acum nimic nu mă poate face să continui la naţională şi după meciul cu Spania

Antrenorul echipei naţionale a României, Cosmin Contra, a afirmat la finalul partidei cu Suedia, pierdută cu scorul de 0-2, că în acest moment nimic nu l-ar mai determina să continue în aceast post după ultima partidă din preliminariile EURO 2020, programată, luni, cu Spania, declarându-se foarte afectat de ratarea calificării.

El a precizat însă că va avea o discuţie cu reprezentanţii federaţiei după partida de la Madrid şi se va decide dacă va continua să conducă naţionala şi în barajul de calificare din Liga Naţiunilor din luna martie.

"Dacă mă întrebi acum la supărare, nimic nu mă va face să mai rămân şi la barajul din Liga Naţiunilor. Voi analiza împreună cu staff-ul pentru că am învăţat în cei 10 ani de antrenorat că deciziile nu se iau la cald. Contractul meu se termină la începutul lui decembrie, mai avem un meci după care voi analiza foarte serios ceea ce am făcut şi ceea ce nu am reuşit să fac. Este şi federaţia, vom avea discuţia după meciul cu Spania şi vom vedea ce decizie se va lua", a declarat Contra în conferinţa de presă susţinută vineri seara.

Tehnicianul s-a arătat foarte afectat de ratarea obiectivului, calificarea la EURO 2020 din grupele preliminariilor, spunând că este cea mai mare dezamăgire din cariera sa.

"Trebuie să mă repet de fiecare dată? Dacă mi se termină contractul... Pentru mine este o dezamăgire mare ceea ce s-a întâmplat, poate cea mai mare dezamăgire din cariera mea de antrenor. Lăsaţi-mă să termin acest joc cu Spania şi să analizez un pic ceea ce este mai bine de făcut şi veţi vedea după meciul cu Spania ce decizie voi lua. Lăsaţi-mă să încerc să termin cât mai bine aceste preliminarii, analizez apoi ceea ce s-a întâmplat şi în funcţie de asta voi lua o decizie. Dar încă o dată spun, contractul meu se termină, ca să nu mai fie alte întrebări, pentru că mai clar de atât nu pot să fiu. Nu mă deranjează că se vehiculează alte nume, după ce am pierdut calificarea la EURO trebuie să punem capul în pământ şi să mergem mai departe, ce să facem... Criticile sunt normale în momentul de faţă şi le accept cu cea mai mare plăcere. Nu pot să zic nimic în momentul de faţă ca să mă apăr", a mai spus Cosmin Contra.

Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.

Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) şi Robin Quaison (34), obţinând calificarea la EURO 2020.

România va juca luni ultimul său meci din preliminariile EURO 2020, cu Spania, la Madrid, pe Stadionul ''Wanda Metropolitano'' (ora 21:45).

"Tricolorii" păstrează şanse de calificare la turneul final de anul viitor prin intermediul barajului Ligii Naţiunilor.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Marius Ţone, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…