Fotbal: Cristea (Poli Iaşi) - Suntem îngrijoraţi, am avut contact cu jucătorii de la Dinamo şi nu vrem să se întâmple o nenorocire

Fotbal: Cristea (Poli Iaşi) - Suntem îngrijoraţi, am avut contact cu jucătorii de la Dinamo şi nu vrem să se întâmple o nenorocire

Fotbalistul echipei CSM Poli Iaşi, Andrei Cristea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă online, că el şi colegii săi sunt îngrijoraţi deoarece au avut contact direct cu jucătorii formaţiei Dinamo, depistaţi pozitiv la coronavirus, la meciul din urmă cu 4 zile, din etapa a 9-a a play-out-ului Ligii I.

"Normal că suntem îngrijoraţi, e o situaţie complicată nu numai în fotbal, ci în toată ţara. Numărul de cazuri creşte de la zi la zi. A mai venit şi această nebunie de la Dinamo... ne-a pus pe gânduri un pic, iar lucrul ăsta nu ne face bine. Noi ar trebui să ne concentrăm pe fotbal, dar sunt lucruri care ne trag înapoi. Noi ne dorim să fim bine, dar avem şi noi semne de întrebare pentru că am avut contact cu jucătorii de la Dinamo, am discutat cu ei, ne-am salutat şi înainte şi după meci. Avem şi noi familii şi nu vrem să se întâmple vreo nenorocire. Consider că acum cea mai bună soluţie e să fim şi noi testaţi pentru a nu avea aceste îngrijorări şi să nu răspândim mai departe acest virus. Pentru că ne uităm ce se întâmplă la Petrolul, la Dinamo, am înţeles că şi la FC Argeş sunt nişte cazuri. Lucrurile au degenerat şi cei care conduc acest fenomen ar trebui să ia repede nişte decizii", a afirmat atacantul.

Întrebat dacă se poate duce la bun sfârşit campionatul având în vedere numărul mare de jucători depistaţi pozitiv în ultima perioadă, Cristea a răspuns: "Dacă mai apare un focar de genul acesta, va fi foarte complicat pentru toată lumea să îşi asume un meci. Ce se va întâmpla cu restul echipelor care vor întâlni Dinamo? Cine va mai avea curaj să joace împotriva lor? Nu ştiu, mă întreb şi eu. Dacă ei pierd meciurile la masa verde atunci ăsta mai e campionat? Greşelile de arbitraj care au fost, problemele cu coronavirus, trei campionate într-unul... sunt lucruri complicate. Să joci un campionat doar ca să îl joci, să apară aceste focare de infecţie şi pe urmă să fii declarat şi retrogradat... nu ştiu... cred că soluţia cea mai bună era ca numărul de echipe din Liga I să crească şi lucrurile să fie mai sigure din toate punctele de vedere. Să vedem realitatea, să nu ne ascundem. Meciurile astea se joacă, dar se joacă în nişte condiţii foarte complicate şi ciudate. Eu sunt încă şocat de ce s-a întâmplat acasă, la meciul cu cei de la Sibiu. Au trecut 2 săptămâni şi eu nu pot să realizez ce s-a întâmplat atunci. Când în 2020 se pot întâmpla astfel de lucruri. E un campionat cum nu am trăit în toată cariera mea şi mi-aş dori să îl uit foarte repede. Nu vreau să intru în detalii, dar sunt lucruri ciudate pe care eu nu le pot înţelege".

Referitor la partida de luni cu FC Viitorul, Andrei Cristea a menţionat că se aşteaptă la un joc "complicat".

"Urmează o partidă importantă, sunt 3 puncte foarte mari pe care ne dorim să le câştigăm. Va fi cu siguranţă un meci foarte complicat cu o echipa care a dominat acest play-out şi care în mod normal ar fi meritat să se afle în play-off. Dar suntem încrezători că vom reuşi să facem o partidă mare. Îmi doresc să rămânem în Liga I, acest oraş merită o echipă în prima divizie. S-au făcut eforturi mari şi ar fi păcat ca lucrurile să se oprească. Am încredere şi chiar fac un apel către ieşeni să fie alături de echipă. Dacă acest campionat se va juca până la sfârşit atunci eu am încredere că ne vom salva pe teren", a spus el.

Echipa de fotbal CSM Poli Iaşi a întâlnit duminică, 12 iulie, în deplasare, formaţia FC Dinamo, într-o partidă încheiată la egalitate, scor 1-1, în etapa a 9-a a play-out-ului Ligii I.

Joi, testările efectuate de lotul echipei de fotbal Dinamo la o clinică privată din Bucureşti au indicat rezultate pozitive la noul coronavirus pentru 6 jucători. Lotul echipei Dinamo se găseşte în acest moment în izolare la cantonamentul din Săftica. Liga Profesionistă de Fotbal a amânat partida restantă Dinamo - Chindia Târgovişte, care trebuia să se dispute în această seară, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii I.

Clubul Dinamo se confruntă pentru a doua oară cu probleme legate de COVID-19 după ce la 11 iunie, cu doar o zi înainte de reluarea campionatului Ligii I, a fost depistat pozitiv unul dintre maseurii echipei. Partida Dinamo - Chindia Târgovişte, care era programată la 12 iunie în cadrul etapei a 3-a a play-out-ului Ligii I, a fost amânată la momentul respectiv pentru 16 iulie. După cazurile de joi, aceasta a fost amânată încă o dată de Liga Profesionistă de Fotbal.

Formaţia alb-roşie mai are un meci amânat, cel cu FC Hermannstadt, din etapa a 4-a, reprogramat de LPF pentru 23 iulie.

De la reluarea campionatului Ligii I, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la angajaţii cluburilor FC Dinamo şi FC Botoşani, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formaţii şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică. De asemenea, în Liga a II-a au fost depistate cazuri pozitive la cluburile Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Argeş.

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate patru cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.
AGERPRES (V, AS-editor: Marius Ţone, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…