Fotbal: Cristian Chivu a câştigat titlul în Italia la Under-19, cu Inter Primavera

Fotbal: Cristian Chivu a câştigat titlul în Italia la Under-19, cu Inter Primavera

Fostul internaţional român Cristian Chivu a câştigat titlul de campion al Italiei la Under-19, ca antrenor al echipei Primavera a clubului Inter Milano, învingătoare cu 2-1 în faţa formaţiei AS Roma în finala desfăşurată marţi, pe Mapei Stadium din Reggio Emilia.

Chivu, care a reuşit ca jucător tripleta scudetto - Coppa Italia - Liga Campionilor, sub comanda lui Jose Mourinho, la Inter, devine astfel antrenorul cu care Inter a cucerit al zecelea său titlu la Under-19, fiind clubul cu cele mai multe titluri la această categorie de vârstă.

În finală, AS Roma a deschis scorul prin Jose Vicario (70), dar Inter a egalat prin Cesare Casadei (81) şi meciul a intrat în prelungiri, unde Nikola Iliev a marcat golul victoriei (97).

Chivu, fost jucător la AS Roma, a declarat că după acest succes va pleca în vacanţă cu familia, dar că este pregătit de noi provocări: ''Simt încredere din partea clubului, vom vedea ce va fi. Sunt pregătit să accept noi provocări''.

În legătură cu trofeul câştigat, Chivu a spus: ''Meritul este al băieţilor, au îndeplinit un vis. Noi ne facem doar treaba, aceea de a îi creşte pe aceşti tineri jucători şi a le da o perspectivă în carieră. Sper că vor continua pe această cale şi vor atinge noi obiective''.

Chivu (41 ani) a jucat la Inter între 2007 şi 2014, după care s-a retras din activitate la doar 34 de ani, din cauza unor accidentări recurente.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: Inter /Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...