Fotbal: Cristiano Ronaldo va fi pe teren la partida cu Newcastle, spune antrenorul lui Manchester United, Solskjaer

Fotbal: Cristiano Ronaldo va fi pe teren la partida cu Newcastle, spune antrenorul lui Manchester United, Solskjaer

Antrenorul echipei engleze de fotbal Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, a confirmat vineri prezenţa vedetei portugheze Cristiano Ronaldo pe teren la partida cu Newcastle United, sâmbătă, în etapa a 4-a din Premier League, scrie DPA.

Ronaldo (36 ani) s-a antrenat normal cu restul lotului săptămâna aceasta şi va juca în meciul de pe Old Trafford.

''Cristiano a avut un pre-sezon bun cu Juventus, apoi a jucat pentru naţionala sa, iar de când a revenit pe Old Trafford s-a pregătit foarte intens. Ne bucurăm că este din nou la Manchester United, iar el este fericit că s-a întors aici. Cu siguranţă sâmbătă va fi pe teren'', a spus Solskjaer.

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, care s-a transferat recent de la Juventus Torino la Manchester United, este jucătorul cel mai bine plătit din prima ligă a campionatului de fotbal al Angliei, urmat de internaţionalul belgian Kevin de Bruyne (Manchester City), conform cotidianului Le Soir. Salariul anual al lui Rolando la gruparea de pe Old Trafford se ridică la 30,8 milioane euro, cu peste şase milioane de euro mai mult decât cel primit de De Bruyne la Manchester City (24,2 milioane euro).

Ronaldo s-a despărţit în această vară de Juventus Torino şi a semnat un contract pe doi ani cu Manchester United, echipă la care a mai evoluat între 2003 şi 2009, perioadă în care a reuşit să înscrie 118 goluri în 292 de meciuri disputate.

Atacantul lusitan a fost achiziţionat în vara anului 2009 de Real Madrid, în schimbul sumei de 80 milioane lire sterline (94 milioane euro). În cele nouă sezoane petrecute la gruparea de pe Santiago Bernabeu (2009-2018), Ronaldo a înscris 450 de goluri în 438 de meciuri, devenind cel mai bun marcator din istoria lui Real Madrid.

În urma unor neînţelegeri legate de prelungirea contractului său cu Real, Cristiano Ronaldo a părăsit clubul madrilen în vara lui 2018, semnând cu Juventus Torino, care a plătit 100 milioane euro pentru trasferul său în Serie A. În tricoul "Bătrânei doamne", fotbalistul portughez a marcat 101 goluri în 134 de meciuri.

Cristiano Ronaldo, care a devenit recent cel mai bun marcator internaţional (111 goluri), doborând recordul deţinut de iranianul Ali Daei (109 goluri), a primit permisiunea de a se deplasa la Manchester din partea selecţionerului Portugaliei, în condiţiile în care a fost suspendat pentru partida pe care naţionala ţării sale a câştigat-o marţi seara în faţa Azerbaidjanului (0-3), la Baku, în preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022.

El este golgheterul all time al Ligii Campionilor (134 de goluri).

După 3 etape din Premier League, Manchester United este pe locul 3 cu 7 puncte, după Tottenham şi West Ham United, iar Newcastle este pe locul 17 cu 1 punct. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria