Fotbal: Dan Alexa, instalat în funcţia de manager general al clubului ASU Poli Timişoara

Fotbal: Dan Alexa, instalat în funcţia de manager general al clubului ASU Poli Timişoara

Antrenorul Dan Alexa, care a condus în sezonul recent încheiat formaţia FC Rapid, a fost instalat, joi, în funcţia de manager general al clubului ASU Politehnica Timişoara din Liga a II-a.

"Politehnica Timişoara are de astăzi manager general. Dan Alexa s-a alăturat clubului nostru pentru un proiect pe termen lung, care îşi propune să readucă suflarea alb-violetă acolo unde merită. Politehnica îi urează ''Bun revenit'' la Timişoara lui Dan şi suntem convinşi că împreună vom reuşi să ne atingem obiectivele", anunţă clubul bănăţean pe site-ul oficial.

Alexa a declarat că doreşte să ajute clubul Politehnica Timişoara unde s-a format ca jucător. "Asta era dorinţa mea, de foarte mult timp, să o facem iarăşi pe Poli mare, cred că Timişoara are nevoie de Poli Timişoara. Lumea e dornică să revadă fotbal la Timişoara şi am spus, de ce nu, să fac tot ce ţine de mine, pentru că, repet, Poli mi-a dat foarte multe satisfacţii. Am trăit clipe minunate, locuiesc aici şi cumva mă simt dator să ajut Poli. Mai mult, a fost într-un moment foarte greu al clubului", a spus Dan Alexa.

Acesta a menţionat că antrenorul Octavian Benga va continua în funcţie şi că Poli Timişoara se va lupta pentru un loc fruntaş în noul sezon al Ligii a II-a.

"Am reuşit să aduc nişte investitori care pot să asigure salariile şi tot ce ţine de staff, de echipă, ceea ce contează foarte mult în momentul de faţă. O să încercăm să întărim echipa, ca să ne batem undeva în faţă de anul acesta. Din păcate e cam târziu, e singurul impediment. Am vrut să vin manager general pentru că Tavi Benga consider că a făcut o treabă foarte bună şi am încredere în el. O să încerc să reglementez multe lucruri, să ne organizăm pentru a creşte ca şi club. Vreau să fac lumea să înţeleagă că Poli nu este a lui Dinu, Mihalcea, Saşa, Romoniţă, e echipa comunităţii şi lumea trebuie să înţeleagă că e un moment în care se pot face lucruri importante", a adăugat noul manager general.

În vârstă de 40 de ani, Dan Alexa a fost junior la CSS Caransebeş şi LPS Banatul, iar ca senior a evoluat la echipele UM Timişoara, Rocar, FC Politehnica Timişoara, Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti, Beijing Guoan (China), Rapid Bucureşti şi Anorthosis Famagusta (Cipru). El a debutat ca antrenor la ACS Poli, pe care a promovat-o în Liga I în ediţia 2014-15, performanţă repetată în sezonul următor ca principal al formaţiei Rapid. De asemenea, el a mai condus echipele ASA Tg. Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi şi Astra Giurgiu. În această vară a antrenat-o pe Rapid în play-off-ul Ligii a II-a.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

2 Așa o fi?

3 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Criza energetică europeană se va înrăutăți în această iarnă. Consumatorii ar putea fi rugați să consume mai pu…