Fotbal: Dan Petrescu dezminte că s-ar fi certat cu patronul şi că ar pleca de la CFR Cluj

Fotbal: Dan Petrescu dezminte că s-ar fi certat cu patronul şi că ar pleca de la CFR Cluj

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu s-a certat cu patronul Neluţu Varga şi că nu intenţionează să demisioneze, aşa cum anunţase după partida cu Gaz Metan Mediaş.

El a precizat însă că îşi va lua câteva zile de odihnă după partida cu FC Argeş din Liga I şi că şi-ar dori să ducă până la final contractul cu CFR Cluj, care se încheie peste un an şi jumătate.

"Eu cu patronul nu m-am certat niciodată pentru că nu am avut de ce. Eu sunt antrenor, fiecare cu treaba lui. Să nu uităm că patronul a venit după mine în Dubai să mă ia înapoi la CFR Cluj, iar dacă sunt divergenţe între noi aşa e normal, aşa e într-o familie. Dar eu cu patronul nu m-am certat deloc. După meciul cu Mediaş am fost foarte nervos pentru ceea ce am văzut pe teren, nu am avut jucătorii pe care îi voiam, apoi felul în care am fost arbitrat. Şi asta se întâmplă de foarte mult timp. Am tras un semnal de alarmă, şi pe fondul nervilor am spus că am nevoie de o pauză şi asta este realitatea. E prima oară când zic acest lucru de când sunt în fotbal, pentru că s-au adunat prea multe. Şi sunt convins că CFR luând trei campionate la rând, toată lumea îşi doreşte să nu mai fim noi campioni. Cred că toată lumea şi-ar dori ca altcineva să câştige campionatul. Nu regret ce am declarat, pentru că asta este realitatea, chiar am nevoie de o pauză. M-am gândit că după meciul cu FC Argeş să îmi iau o pauză de cinci-şase zile să mă gândesc ce e mai bine pentru mine şi pentru CFR Cluj. Normal, am contract încă un an şi jumătate şi sper să îl duc până la capăt", a declarat Dan Petrescu.

El a precizat că intenţionează ca după meciul cu FC Argeş din Liga I să îşi ia câteva zile libere, acum fiind preocupat de absenţele din lot cu care se confruntă înaintea partidei cu AS Roma, din grupele Ligii Europa: "Pauza va fi după meciul cu FC Argeş, de câteva zile, pentru că sunt atâtea probleme la echipă. Sunt foarte mulţi accidentaţi, cred că avem doar 14 sau 15 jucători pregătiţi să joace, avem probleme mari de lot. Mai avem jucători, dar aceia nu sunt trecuţi pe lista UEFA, cum ar fi Costache, Aurelio şi Soares, plus (Syam) Ben Youssef, care sperăm cât mai repede să fie jucătorul nostru. Va fi un meci foarte, foarte greu, cu 15 gladiatori, să zicem aşa. Şi nu aş vrea să îi las pe jucători tocmai acum. Au nevoie de mine şi eu de ei. Sper ca după pauza de după meciul cu Piteşti să-mi încarc bateriile şi să nu mai dau satisfacţie adversarilor care se gândesc că dacă eu voi pleca, CFR va fi mai slabă şi să încerc să ducă contractul până la final".

Tehnicianul a dezminţit că ar avea oferte de a antrena în Rusia în acest moment, precizând că atunci când va apărea o ofertă de care să fie interesat îi va comunica patronului Neluţu Varga.

"S-a speculat în ziare că aş avea o ofertă din Rusia şi vreau să spun că dacă ar fi aşa patronul ar fi primul care află. Când am avut ofertă din China, patronul a aflat, a fost o ofertă fantastică. Dacă aş avea o ofertă m-aş duce la patron şi i-aş spune că vreau să plec. Ofertele nu lipsesc, sună telefoanele mereu şi asta spune că însemn ceva în fotbalul românesc şi european. În altă ordine de idei, s-a scris că eu câştig foarte mulţi bani la CFR Cluj. Într-adevăr, aşa este, dar eu pierd bani stând la CFR, eu nu stau pentru bani la CFR. Dacă mă luăm după ofertele pe care le aveam câştigam mult mai mulţi bani decât la CFR. În primul rând stau pentru performanţă, pentru că am reuşit acest lucru. Nu cred că mai există antrenor român după Revoluţie care să aibă atâtea meciuri jucate în cupele europene şi cu asemenea rezultate. Suntem singurul club care reuşim să facem performanţă în Europa, ceea ce este foarte important şi ar fi păcat ca la anul acest club să nu fie iarăşi în Europa şi să facă cinste. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar alte echipe au dezamăgit în Europa. CFR Cluj nu a dezamăgit. Eu nu sunt aici să iau bani, e normal că sunt plătit ca antrenor, şi câştig mulţi bani pentru România, dar nu rămân aici pentru bani. Eu am cerut să fiu arbitrat corect, nu fac scandal. Asta este realitatea, dar e normal, dacă stai toată ziua la club, să mai ai căderi şi să fii stresat cum sunt eu în momentul de faţă", a mai spus tehnicianul echipei clujene.

Referitor la partida cu AS Roma, Dan Petrescu a spus că ar fi incredibil dacă echipa sa ar reuşi să se califice din grupa din care face parte: "Jucăm acum cu Roma, o echipă care are jucători fantastici şi un buget extraordinar. Ştim ce buget are CFR, ce jucători are, ce fac ei în cupele europene. Este incredibil dacă şi acum reuşim calificarea. Ar fi incredibil ţinând cont de jucătorii pe care îi avem, de vârsta lor şi de faptul că nu au avut performanţe la această vârstă. Jucătorii merită mult mai mult respect pentru că ei joacă".

CFR Cluj va întâlni, joi, de la ora 19:55, formaţia AS Roma, în deplasare, pe Stadio Olimpico, într-o partidă din cadrul fazei a 3-a a grupelor Europa League. După două partide, CFR Cluj se află pe prima poziţie în grupă, cu 4 puncte, la egalitate cu AS Roma. AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria