Fotbal: Danemarca şi Portugalia, la a doua victorie la Campionatul European Under-21

Fotbal: Danemarca şi Portugalia, la a doua victorie la Campionatul European Under-21

Danemarca şi Portugalia au obţinut noi victorii la Campionatul European de fotbal Under-21 din Ungaria şi Slovenia, duminică, în timp ce Anglia a suferit al doilea eşec.

În ciuda acestor rezultate, nicio echipă nu şi-a asigurat calificarea în faza următoare a competiţiei.

În Grupa C, Danemarca a dispus de Islanda cu 2-0, prin golurile marcate de Gustav Isaksen (5) şi Mads Bech (18). Islandezii au ratat un penalty, prin Sveinn Aron Gudjohnsen (a apărat Oliver Christensen) în min. 38.

În celălalt meci al grupei, Franţa a învins Rusia cu 2-0, la Szombathely. Les Bleuets, care veneau după 0-1 cu Danemarca, au deschis scorul prin Odsonne Edouard (15 - penalty), marcându-şi avantajul tot din lovitură de pedeapsă, prin Jonathan Ikone (24). Portarul Alban Lafont s-a remarcat la ocaziile lui Zaharian, Makarov şi Cealov.

Foto: (c) Bernadett Szabo/REUTERS


În clasament, Danemarca ocupă primul loc, cu 6 puncte, urmată de Franţa, 3 puncte, Rusia, 3 puncte, Islanda, 0 puncte.

În Grupa D, Portugalia a trecut cu 2-0 de Anglia, la Ljubljana. A doua victorie a lusitanilor a fost adusă de golurile marcate de Dani Carvalho (64) şi Francisco Trincao (74 - penalty). Pentru englezi este a doua înfrângere consecutivă, dar echipa lui Aidy Boothroyd, care nu a tras niciun şut pe poartă, păstrează şanse de a merge mai departe.

Foto: (c) Srdjan Zivulovic/REUTERS


La Koper, Croaţia a câştigat cu 3-2 în faţa Elveţiei, după ce a condus cu 3-0. Pentru învingători a înscris Luka Ivanusec (8), Nikolo Moro (61 - penalty) şi Dario Vizinger (64). Elveţienii au revenit pe final, prin Kastriot Imeri (79 - penalty) şi autogolul lui Sandro Kulenovic (89), dar a fost prea târziu.

Foto: (c) Arnd Wiegmann/REUTERS


Portugalia e lider, cu 6 puncte, urmată de Croaţia, 3 puncte, Elveţia, 3 puncte, Anglia, 0 puncte.

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro