Fotbal: Dani Alves, forfait pentru CM 2018

Fotbal: Dani Alves, forfait pentru CM 2018

Fundaşul dreapta Dani Alves, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători ai naţionalei Braziliei, va rata, din cauza unei accidentări, Cupa Mondială 2018 din Rusia, a anunţat vineri federaţia de fotbal din ţara sa (CBF), citată de AFP.

"Toate posibilităţile de refacere fiind epuizate, va fi imposibilă convocarea lui Daniel Alves (...) pentru Cupa Mondială", a afirmat CBF într-un comunicat.

Alves, 35 de ani, s-a accidentat la ligamentele genunchiului drept în finala Cupei Franţei, câştigată marţi de Paris Saint-Germain contra lui Les Herbiers (2-0). PSG informase miercuri că starea jucătorului "necesită minim trei săptămâni de pauză şi îngrijire înainte de a revedea posibilitatea unei intervenţii chirurgicale''.

Alves este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului mondial, cu un total de 38 de trofee. În 17 de ani de carieră, fundaşul a câştigat un trofeu cu Bahia, 5 cu Sevilla, 23 cu FC Barcelona, 2 cu Juventus Torino, 4 cu PSG şi 3 cu selecţionata Braziliei.

CM 2018 va avea loc între 14 iunie şi 15 iulie.

Selecao aşteaptă în aceste zile însănătoşirea celui mai important jucător al său, atacantul Neymar, care săptămâna trecută a revenit la centrul de antrenament al lui PSG după ce a suferit o fractură de metatarsian la piciorul drept la sfârşitul lui februarie.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu