Fotbal: Daum - Cred că avem un mix bun de jucători cu experiență și tineri talentați pentru meciul cu Danemarca

Fotbal: Daum - Cred că avem un mix bun de jucători cu experiență și tineri talentați pentru meciul cu Danemarca

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat că, pentru partida cu Danemarca din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, are în lot un mix bun de jucători cu experiență și tineri talentați care și-au demonstrat calitățile.

"Cred că am făcut cea mai bună selecție pentru echipa națională a României pe care o puteam face la acest moment. Cred că avem în lot un mix de experiență, fotbaliști care își asumă responsabilități, și jucători tineri, talentați, care și-au demonstrat calitățile. Deci este o combinație bună și vom fi uniți pentru acest meci cu Danemarca. Iar jucătorii de pe lista adițională trebuie să fie motivați pentru că au ușa deschisă", a spus Daum într-un clip video postat, luni, pe site -ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Tehnicianul a menționat că portarul Costel Pantilimon are unele probleme fizice, dar va fi apt până la ora meciului cu Danemarca. De asemenea, el consideră că Vlad Chiricheș poate ajuta naționala, chiar dacă nu evoluează meci de meci la Napoli.

"Am vorbit cu Pantilimon în legătură cu forma sa fizică. Va fi pe banca de rezerve a echipei sale la următorul meci, așa că noi crede că va fi apt. Oricum, în cazul în care nu va fi la capacitatea fizică maximă, noi avem o listă suplimentară de jucători. La capitolul defensiv nu avem surprize. Îl avem pe Săpunaru, apoi pe Chiricheș, chiar dacă nu joacă meci de meci pentru Napoli, dar îl știm și mereu când am apelat la el a dat 100 la sută. Este un fotbalist pe care te poți baza, iar noi avem încredere în el. Iar Toșca a făcut un pas important în față. L-am urmărit în Spania, am fost acolo, am discutat cu el și e plin de încredere. Credem că poate aduce un plus echipei naționale. Romario Benzar nu mai este o surpriză că va fi alături de noi. La Viitorul sunt mulți jucători interesanți pentru noi", a afirmat el.

Daum se bazează pe experiența lui Mihai Pintilii în meciul cu Danemarca: "Poate că ar putea fi considerată neașteptată convocarea lui Mihai Pintilii, dar l-am urmărit, chiar și în cantonament, și am văzut că este un lider. Poate oferi un plus echipei pe teren și în afara lui, datorită experienței pe care o are".

În același timp, Constantin Budescu și Sergiu Hanca sunt fotbaliști care merită să fie în lotul primei reprezentative în opinia selecționerului. "Sunt câteva nume noi la mijlocul terenului. Unul este Budescu. Consider că merită convocarea datorită evoluțiilor sale. Această convocare trebuie să îl motiveze și să continue la un nivel ridicat de performanță. L-am urmărit în ultima perioadă și pe Sergiu Hanca de la Dinamo și a avut prestații bune. I-am chemat pe acești jucători pentru a-i cunoaște mai bine și să aflu mai multe despre ei pentru că nu îi cunosc personal atât de bine. Dar Sergiu Hanca a făcut o treabă fantastică pentru Dinamo în ultima perioadă", a precizat Daum.

Antrenorul german îl vrea în lot pe Adrian Popa, chiar dacă nu prea a jucat la noua sa echipă, Reading, iar cu Andrei Ivan a declarat că își propune să discute mai mult. "Am văzut evoluțiile lui Alibec la Steaua, unde a fost o presiune foarte mare pe el, dar s-a descurcat. Echipa națională este mereu un element pozitiv și vreau să îi ofer această motivație. Îl chem pentru că știu că dacă îl voi trimite în teren va da totul pentru victoria României. Adrian Popa a ajuns la Reading și chiar dacă nu prea a jucat, îl vreau în echipă. L-am văzut la ultima acțiune și pe Andrei Ivan și chiar ar fi jucat cu Rusia. Vreau să petrec mai mult timp cu el. Trebuie să vadă această convocare ca pe o recompensă pentru evoluțiile sale, dar și ca pe o motivare să meargă înainte, să realizeze mai multe și că trebuie să fie mai puternic din punct de vedere mental", a spus el.

Deși au fost convocați la ultimele acțiuni ale primei reprezentative, jucătorii Steliano Filip și Ovidiu Hoban se află acum doar pe lista adițională a tehnicianului, putând fi selecționați în cazul unor probleme medicale ale altor fotbaliști. "Pe lista adițională este Steliano Filip, de la care așteptăm mai mult, dar se află în continuare în vederile noastre. Cred în potențialul lui de a-și îmbunătăți calitățile și de a juca mereu la un nivel ridicat. Poate este o surpriză faptul că Ovidiu Hoban nu este convocat pentru că el a fost o prezență obișnuită la lot, chiar și titular. Îi suntem foarte recunoscători pentru ceea ce a făcut și știm că dacă se va întâmpla ceva, îl putem chema imediat. Alex Mățel este accidentat acum la Dinamo Zagreb, dar vom vedea cum se reface. Este mereu o alternativă dacă se întâmplă ceva", a precizat Daum.

Adrian Stoian, jucător cu un singur meci la prima reprezentativă, în 2013, se află și el pe lista adițională. "O altă surpriză poate fi Adrian Stoian de la Crotone, dar nu și pentru mine. Traversează o perioadă foarte bună în Italia și pentru mine este doar o perioadă de timp până când va fi la echipa națională. Iar acest lucru ar trebui să fie o motivație în plus pentru el să continue așa pentru că are ușa deschisă la prima reprezentativă", a afirmat Daum.

Lotul României convocat de selecționerul Christoph Daum este următorul: portari — Ciprian Tătărușanu (Fiorentina), Costel Pantilimon (Watford), Silviu Lung (Astra); fundași — Cristian Săpunaru (Astra), Romario Benzar (FC Viitorul), Vlad Chiricheș (Napoli), Alin Toșca (Betis), Dragoș Grigore (Al Sailiya/Qatar), Cosmin Moți (Ludogoreț Razgrad), Iasmin Latovlevici (Karabukspor); mijlocași — Răzvan Marin (Standard Liege), Andrei Prepeliță (FC Rostov), Mihai Pintilii (FC Steaua București), Eric Bicfalvi (FC Ural Ekaterinburg/Rusia), Nicolae Stanciu (Anderlecht), Sergiu Hanca (Dinamo), Dorin Rotariu (FC Bruges), Constantin Budescu (Astra); atacanți — Bogdan Stancu (Bursaspor), Andrei Ivan (CSU Craiova), Adrian Popa (Reading), Denis Alibec (FC Steaua București), Alexandru Chipciu (Anderlecht), Claudiu Keșeru (Ludogoreț).

Lista adițională: Florin Niță (FC Steaua București) — portar, Steliano Filip (Dinamo), Gabriel Tamaș (FC Steaua București), Alexandru Mățel (Dinamo Zagreb) — fundași, Ovidiu Hoban (Hapoel Be'er Sheva), Adrian Stoian (Crotone) — mijlocași, Gheorghe Grozav (Terek Groznîi) — atacant.

Echipa națională a României întâlnește, la 26 martie, de la ora 21,45, pe Cluj Arena, selecționata Danemarcei, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a a Grupei E a preliminariilor CM 2018.

AGERPRES (AS-autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu)

Citiți și:

* Fotbal: Selecționerul naționalei României, Christoph Daum, a anunțat lotul pentru meciul cu Danemarca pe Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?