Fotbal: Două treimi dintre jucătorii profesionişti nu ştiu ce vor face după finalul carierei (studiu)

Fotbal: Două treimi dintre jucătorii profesionişti nu ştiu ce vor face după finalul carierei (studiu)

Doi fotbalişti profesionişti din trei nu ştiu ce vor face după ce vor înceta să mai joace, conform unui studiu al FIFPro, sindicatul internaţional al jucătorilor, un "semnal de alarmă" pentru industria fotbalului, scrie L'Equipe.

Cercetătorii Universităţii din Bruxelles au intervievat, în numele FIFPro, un grup de 282 de fotbalişti din 33 de ţări în legătură cu următoarea lor carieră. Iar rezultatul a fost că, pentru o mare majoritate dintre ei, este o mare necunoscută, în condiţiile în care 67% dintre fotbaliştii profesionişti nu sunt siguri în legătură cu ceea ce vor face după ce vor agăţa ghetele în cui.

Conform anchetei, aproximativ 70% dintre fotbaliştii care au beneficiat un ajutor pentru a-şi planifica o nouă carieră, au fost susţinuţi în acest demers de asociaţiile lor de jucători. Celelalte organizaţii care au oferit acest tip de sprijin au fost cluburile (21%), instituţiile de învăţământ (19%) şi federaţiile (7%).

Însă, 54% din totalul jucătorilor nu au primit niciun fel de ajutor în planificarea următoarei lor cariere, un mare punct negru în opinia FIFPro.

"Aceste date sunt un semnal de alarmă pentru industria fotbalului şi arată că trebuie să facem mai mult pentru a-i ajuta pe tineri să se pregătească pentru perioada în care nu vor mai juca", a declarat Jonas Baer-Hoffmann, secretarul general al FIFPro.

În unele ţări există convenţii colective între sindicatele jucătorilor, ligi şi federaţii, în temeiul cărora un procent din venitul sportiv este alocat sindicatelor, în scopul dezvoltării şi sprijinirii jucătorilor. "Mai multe dintre asociaţiile noastre de jucători fac deja o treabă fantastică în acest domeniu, dar dezvoltarea personală necesită o mulţime de resurse şi este necesar ca toate părţile interesate să lucreze împreună şi să contribuie la aceasta", a conchis oficialul FIFPro.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile