Fotbal: E clar că suntem favoriţi, a declarat selecţionerul Germaniei, după aflarea adversarelor din preliminariile CM 2022

Fotbal: E clar că suntem favoriţi, a declarat selecţionerul Germaniei, după aflarea adversarelor din preliminariile CM 2022

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, consideră că Mannschaft-ul este favorită în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022, din care face parte şi România.

''E clar că suntem favoriţi. Evident, obiectivul nostru este să câştigăm grupa'', a afirmat Loew, campion mondial cu Germania în 2014.

''În general, este vorba de o grupă interesantă'', a mai spus Loew, citat de EFE.

Joachim Loew consideră că România este principala adversară a Germaniei în această campanie, fiind o echipă care are ''unii jucători foarte buni''.

Despre Islanda, selecţionerul german a apreciat că este o echipă ''foarte bine organizată, care joacă un fotbal agresiv în atac''.

Naţionala României a fost repartizată în Grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, care va fi găzduită de Qatar, potrivit tragerii la sorţi efectuate luni la Zurich.

Reprezentativa României, care a făcut parte din a doua urnă valorică, nu s-a mai calificat la un turneu final de Cupă Mondială din 1998, în Franţa.

România a jucat trei meciuri amicale cu Germania, învingând cu 5-1 pe Stadionul Rapid (2004), remizând 1-1 (1998) în Malta şi pierzând 1-3 la Koln (2007). La EURO 2000 meciul dintre cele două echipe s-a încheiat la egalitate, 1-1.

România a fost învinsă de Islanda cu 2-1 în septembrie, la Reykjavik, în semifinalele barajului pentru EURO 2020.

Cele 55 de reprezentative europene au fost împărţite în cinci grupe de câte cinci echipe şi cinci de câte şase echipe. Câştigătoarele celor zece grupe se vor califica la CM 2022. Ocupantele locurilor secunde vor intra (zece la număr), alături de cele mai bune două câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei selecţionate europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Meciurile din preliminariile europene pentru CM 2022 vor avea loc după următorul calendar: 24-31 martie 2021 - trei partide, 1-8 septembrie 2021 - trei partide, 8-12 octombrie 2021 - două partide, 11-16 noiembrie 2021 - două partide, 24-25 martie 2022 - baraje într-o singură manşă, 28-29 martie 2022 - baraje într-o singură manşă.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...