Fotbal: Edward Iordănescu (FCSB) - S-a scris o pagină frumoasă în istoria acestui derby

Fotbal: Edward Iordănescu (FCSB) - S-a scris o pagină frumoasă în istoria acestui derby

Antrenorul formaţiei FCSB, Edward Iordănescu, a declarat, la finalul victoriei cu Dinamo , scor 6-0, că duminică seara s-a scris o pagină frumoasă a derby-ului, înregistrându-se cea mai mare diferenţă de scor.

"Victoria este a băieţilor, a echipei, noi suntem pe lângă ei. Ne bucurăm că s-a scris o pagină frumoasă în istoria acestui derby cu cea mai mare diferenţă de scor. Aveam nevoie de acest rezultat, l-am căutat, aveam nevoie de puncte. Punctele sunt ale echipei, rezultatul este pentru suporteri. Rezultatul este al lor, ştim că am creat o bucurie foarte mare suporterilor pentru că avem nevoie să aducem lângă noi un număr cât mai mare. Ce avem nevoie mai mult decât orice este să reconstruim spiritul, pentru că am găsit multă lume căzută şi un entuziasm pierdut. Până nu reclădim spiritul, să avem personalitate la fiecare meci, să ne ducem după victorie, ne va fi foarte greu", a declarat Iordănescu într-o conferinţă de presă, dedicând victoria sorei sale care s-a căsătorit cu o zi înainte, neputând ajunge la eveniment datorită faptului că pregătea derby-ul cu Dinamo.

Tehnicianul a afirmat că echipa sa avea nevoie de o astfel de victorie la un scor mare: "Sunt fericit pentru băieţi, îi felicit pentru implicare, s-au implicat 100%. Ne-am creat foarte multe ocazii de a marca, am marcat şase goluri, puteam să mai marcăm. Mă bucur că au venit de la 6 marcatori diferiţi şi asta cred că este o premieră pentru echipă. Deci este o seară frumoasă pentru noi, dar de mâine trebuie să ne reechilibrăm pentru că lupta de abia de mâine începe. Este o seară frumoasă, dar de mâine intrăm în febra următorului joc şi nu este doar un clişeu. Astfel de momente, astfel de rezultate pot fi o fundaţie pentru ceea ce urmează, pentru că avem un drum foarte lung".

Iordănescu a precizat că eliminarea lui Steliano Filip a contat în economia jocului, dar a lăudat şi felul în care s-a comportat echipa sa.

"A contat eliminarea lui Filip, dar şi noi am gestionat bine meciul, pentru că în fotbal sunt multe momente în care în superioritate numerică nu reuşeşti să marchezi sau se poate chiar să primeşti un gol", a spus antrenorul formaţiei FCSB.

Întrebat dacă ar fi dictat eliminare la faza în care Filip a primit cartonaş roşu, Iordănescu a spus: "Şansa mea este că nu sunt arbitru. Nu pot să comentez, dar eu cred că jocul luase deja o direcţie şi înainte de eliminare. Era în favoarea noastră. Pentru mine a fost important că echipa a arătat maturitate şi a înţeles ce trebuie să facem şi asta este ceea ce contează, mai puţin contează părerea mea despre eliminare. Ei au luat jucători pe ultima sută de metri, unii cu experienţă, care au intrat cu determinare. Şi eliminarea a venit pe un fond de dorinţă foarte mare. E o seară grea pentru Dinamo, dar fotbalul românesc are nevoie de Dinamo, de suporterii lui Dinamo, are nevoie de Rapid şi de suporterii săi, de UTA, sunt trei echipe de tradiţie de care avem nevoie".

Echipa de fotbal FCSB a învins-o pe Dinamo cu scorul de 6-0 (4-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a 8-a a Ligii I de fotbal. Aceasta a fost cea mai mare diferenţă de scor înregistrată în istoria întâlnirilor dintre cele două echipe.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Marius Ţone, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...