Fotbal: Emeric Ienei - Mă onorează propunerea ca noul stadion Steaua să poarte numele meu

Fotbal: Emeric Ienei - Mă onorează propunerea ca noul stadion Steaua să poarte numele meu

Emeric Ienei, antrenorul echipei Steaua care câştiga Cupa Campionilor Europeni în 1986, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că îl onorează propunea făcută în mass-media de diverşi oameni de fotbal ca noul stadion din Ghencea să poarte numele său.

"Mă onorează propunerea ca noul stadion Steaua să poate numele meu. M-ar bucura, pentru că de numele meu se leagă câştigarea Cupei Campionilor. Îmi pare rău că încă nu am fost la şantierul noului stadion, dar cu prima ocazie când ajung la Bucureşti voi merge să îl văd. Sunt sigur că va fi o arenă foarte frumoasă", a spus el.

La 34 de ani de la câştigarea CCE, Ienei a menţionat că în fiecare an în ziua de 7 mai retrăieşte finala cu Barcelona.

"Momentul în care ne-a fost înmânată acea cupă, la Sevilla, a fost cel mai frumos trăit de mine în fotbal. Când am ridicat acea cupă, am simţit o bucurie imensă. A fost aşa poate şi pentru că am câştigat la lovituri de departajare. Dacă am fi câştigat în 90 de minute poate nu mai era intensitatea aia. Însă oricum, jocul cu Barcelona a fost unul foarte tensionat. Ne bucurăm că am câştigat noi până la urmă. Ca să fiu sincer, şi acum am emoţii când mă gândesc la ziua de 7 mai. Parcă retrăiesc acea finală în fiecare an. Steaua este singura echipă care a reuşit să câştige Cupa Campionilor Europeni. Dar eu, la 34 de ani de la acel meci, tot mai aştept ca fotbalul românesc să mai ajungă o dată la acel nivel", a afirmat fostul tehnician pentru AGERPRES.

"Jucători avem, să ştiţi, nu e vorba despre talente... doar că trebuie să revizuim modul în care să ne comportăm cu ei. Eu speranţe am că se mai poate ajunge sus în fotbalul european, dar depinde de jucători şi de conducere. Pentru că în zilele astea cluburile nu se ocupă aşa cum ar trebui de jucătorii tineri. Toată lumea acum vrea să îi vândă cât mai repede, nu să facă echipe cu care să câştige trofee", a adăugat el.

Fostul tehnician spune că aşteaptă să vorbească la telefon cu foştii săi elevi din 1986. "Azi încă nu am vorbit cu niciun jucător de atunci, dar sigur voi vorbi. Îmi face plăcere să îi aud şi să ne mai aducem aminte de ce a fost atunci. Ultimul cu care am discutat a fost Iordănescu, l-am sunat luni, de ziua lui. Am vorbit despre meciurile din 1986, dar şi despre fotbalul actual, despre echipa fiului lui, Gaz Metan Mediaş. Azi eu le urez steliştilor să se bucure ca acum 34 de ani şi să rămână la fel de demni şi mândri ca atunci când au câştigat trofeul", a precizat Emeric Ienei.

Joi se împlinesc 34 de ani de când echipa de fotbal Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni. La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti cucerea Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul ''Ramon Sanchez Pizjuan'' din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.

Aceasta reprezintă cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc la nivel de club. De altfel, Steaua este prima echipă dintr-o ţară comunistă care a câştigat trofeul continental suprem.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu