Fotbal: Emery îl apără pe Neymar, fluierat de public fiindcă nu l-a lăsat pe Cavani să bată un penalty

Fotbal: Emery îl apără pe Neymar, fluierat de public fiindcă nu l-a lăsat pe Cavani să bată un penalty

Antrenorul echipei Paris Saint-Germain, Unai Emery, l-a apărat pe atacantul brazilian Neymar, fluierat de publicul de pe Parc des Princes fiindcă nu l-a lăsat pe Edinson Cavani să bată un penalty ce i-ar fi permis uruguayanului să treacă singur pe primul loc în ierarhia celor mai marcatori din toate timpurile ai clubului, scrie L'Equipe.

Neymar a înscris patru goluri pentru PSG în victoria cu 8-0 în faţa lui Dijon, miercuri, în etapa a 21-a campionatului. Starul brazilian a închis tabela transformând un penalty în minutul 83, deşi publicul ar fi vrut ca Edinson Cavani să execute.

Cavani a punctat şi el în prima repriză, egalându-l pe suedezul Zlatan Ibrahimovic în ierarhia celor mai buni marcatori all-time ai echipei, ambii având câte 156 de goluri pentru gruparea din capitala Franţei.

Emery l-a apărat pe Neymar într-o conferinţă de presă. "Cred că fotbalişti ca Alves, Kylian (Mbappe) sau Neymar aduc excelenţă echipei. Avem mulţi jucători mari, liderul nostru pe teren este Neymar (...). Cu el cred că echipa este mai puternică. Echipa a făcut un mare efort pentru a avea jucători importanţi ca el", a explicat tehnicianul spaniol, în condiţiile în care, pe lângă cele patru goluri, Neymar a reuşit miercuri şi două pase decisive.

În opinia lui Emery, Cavani va mai avea multe ocazii să înscrie, pentru a se distanţa de Ibrahimovic în clasamentul celor mai buni marcatori ai clubului. "E golgheterul nostru şi a progresat mult aici (la Paris). Echipa l-a ajutat să realizeze această statistică individuală. În plus, cred că Neymar a bătut azi penalty-ul şi fiindcă a fost o zi bună pentru el. Suntem mulţumiţi de asta. Cavani va avea mai multe faze pentru a marca mai multe goluri" în viitor, a spus antrenorul.

În septembrie, Neymar şi Cavani au avut un conflict referitor la identitatea celui care execută penalty-uri la PSG.

Cavani este cel mai bun marcator în actuala ediţie din Ligue 1, cu 20 de goluri, dintre care două din penalty. Neymar are 15 goluri, trei dintre acestea din penalty.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro