Fotbal: FC Barcelona, Atalanta şi Rangers, calificate în sferturile Europa League

Fotbal: FC Barcelona, Atalanta şi Rangers, calificate în sferturile Europa League

FC Barcelona, Atalanta Bergamo şi Glasgow Rangers s-au calificat în sferturile de finală ale Europa League la fotbal, în urma meciurilor jucate joi seara, în manşa secundă a optimilor.

FC Barcelona a învins-o pe Galatasaray chiar la Istanbul, cu 2-1, după 0-0 pe Camp Nou.

Sub privirile foştilor săi jucători Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu, Galatasaray a deschis scorul în min. 28, prin fundaşul brazilian Marcao, în urma unui corner executat de Alexandru Cicâldău.

Barca a reuşit egalarea prin tânărul Pedri (37), iar în finalul primei reprize a avut o bară prin Pierre-Emerick Aubameyang (45+4). Gabonezul a fost cel care a marcat golul victoriei şi al calificării (49). Finalul a fost destul de tensionat, meciul fiind întrerupt pentru două minute (min. 85), din cauza obiectelor aruncate din tribună de suporterii turci, care l-au vizat în special pe Jordi Alba.

În min. 74, Cicâldău a fost înlocuit cu celălalt român de la Galatasaray, Olimpiu Moruţan.

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu 1-0, după 3-2 în tur. Unicul gol al meciului a fost înscris de Jeremie Boga (90+1). Românul Valentin Mihăilă a rămas pe banca de rezerve la Atalanta.

Glasgow Rangers, echipa la care joacă Ianis Hagi, a fost învinsă dramatic de Steaua Roşie Belgrad cu 2-1, în Serbia, dar merge mai departe după ce s-a impus în tur cu 3-0.

Steaua Roşie a deschis scorul repede, prin Mirko Ivanic (10), dar campioana Scoţiei e egalat după pauză, prin Ryan Kent (56). Gazdele au obţinut o victorie de palmares prin golul reuşit de comorezul El Fardou Ben Nabouhane (90+3 - penalty).

În sferturi a reuşit să acceadă şi Sporting Braga, după 1-1 cu AS Monaco, în Principat. Oaspeţii au deschis scorul prin Abel Ruiz (19), monegascii evitând cu greu eşecul, graţie golului înscris de Axel Disasi (90). În tur, Braga a câştigat cu 2-0.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...