Fotbal: FC Botoşani nu a fost de acord cu sistemul cu 16 echipe în Liga I, FCSB s-a abţinut

Fotbal: FC Botoşani nu a fost de acord cu sistemul cu 16 echipe în Liga I, FCSB s-a abţinut

FC Botoşani a fost singurul club care s-a declarat împotriva adoptării sistemului cu 16 echipe în Liga I de fotbal începând cu sezonul următor, în timp ce reprezentantul FCSB în Comitetul Executiv al FRF, Valeriu Argăseală, s-a abţinut să-şi exprime votul, a afirmat, joi, preşedintele federaţiei, Răzvan Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că data de începere a noului sezon competiţional ar putea fi 22 august.

"În ceea ce priveşte cluburile de Liga I, a fost un singur club care a fost împotrivă, FC Botoşani. În videoconferinţa de astăzi, toţi participanţii au împărtăşit acelaşi punct de vedere. Doar domnul Argăseală s-a abţinut. Nu cunosc motivele, nu şi-a argumentat poziţia. Termenul cu care lucrăm este cel de 22 august. Ne dorim, atât FRF cât şi LPF, ca în 22 august să reluăm Liga I'', a declarat Burleanu la finalul Comitetului de Urgenţă în care s-a decis majorarea numărului de echipe din Liga I.

El a afirmat că barajul al cărui rezultat va decide ultima participantă a României în cupele europene va rezolva problema integrităţii sportive a competiţiei în cazul în care vor exista echipe care nu au licenţă UEFA: "Vor fi şi diferite scenarii în care am fi dacă o echipă nu are licenţă UEFA. Un alt avantaj al acestui baraj este că rezolvăm integritatea sportivă a competiţiei, participarea unei echipe care nu deţine licenţă UEFA în play-off-ul competiţiei. Prin acest baraj rezolvăm în mare parte această problemă de integritate sportivă a competiţiei pentru echipele participante în play-off''.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis, joi, după consultarea online a membrilor Comitetului Executiv, majorarea numărului echipelor din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021, hotărâre prin care Dinamo, formaţie aflată pe penultimul loc al clasamentului pentru că nu şi-a putut disputa cinci meciuri ca urmare a cazurilor de COVID-19 din lot, scapă de retrogradare.

La 3 august, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a păstrat programarea meciurilor de baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga I la 9 şi 12 august după ce 7 din cele 8 echipe din play-out-ul Ligii I s-au arătat de acord cu aceste date.

Ca urmare a deciziei Comitetului de Urgenţă din 3 august, echipa FC Dinamo nu mai avea timp să dispute cele cinci partide restante şi încheia sezonul pe 7, poziţie retrogradabilă în Liga a II-a. Cele 5 meciuri restante ale formaţiei conduse de Gheorghe Mulţescu sunt: Dinamo - Chindia (etapa a 3-a), FC Hermannstadt - Dinamo (etapa a 4-a), Chindia - Dinamo (etapa a 10-a), Dinamo - FC Hermannstadt (etapa a 11-a) şi Sepsi OSK - Dinamo (etapa a 12-a).

Din cauza numărului mare de jucători infectaţi cu noul coronavirus şi a regulamentului de izolare impus de autorităţi în astfel de cazuri, echipa Dinamo nu a putut juca, ea ocupând poziţia a 7-a, penultima, cu 25 de puncte după ultima etapă a play-out-ului Ligii I disputată miercuri.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...