Fotbal: FC Viitorul ameninţă cu neprezentarea dacă LPF nu va schimba programarea următoarelor sale 4 partide

Fotbal: FC Viitorul ameninţă cu neprezentarea dacă LPF nu va schimba programarea următoarelor sale 4 partide

Clubul de fotbal FC Viitorul Constanţa a publicat, luni, un comunicat de presă pe site-ul oficial în care ameninţă cu neprezentarea în cazul în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) nu va schimba programarea următoarelor sale patru partide.

Gruparea este nemulţumită de faptul că este singura din play-out care este obligată să joace patru meciuri în decurs de doar zece zile.

"FC Viitorul Constanţa doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra modului în care s-a decis programarea meciurilor din etapele 3-6 ale play-out-ul Ligii I, partide care în principiu vor stabili ierarhia echipelor retrogradabile şi/sau participante la baraj. Astfel, FC Viitorul Constanţa este singura echipă din play-out nevoită să dispute 4 meciuri în 10 zile, dintre care 3 partide urmând să fie în deplasare. [...] Atenţionăm pe toţi cei implicaţi în luarea acestor decizii că în cazul menţinerii ei - programarea partidei cu Hermannstadt la data de 5 mai, ora 14:15 - clubul nostru nu se va putea prezenta la unul din aceste jocuri", se arată pe site-ul citat.

Oficialii constănţeni susţin că prin această programare se încalcă orice principiu de etică şi fair play prin care fiecare echipă ar trebui să aibă şanse egale în lupta pentru obţinerea punctelor puse în joc.

"Nu este prima dată când aceste programări dezavantajează evident formaţia noastră, fără a se ţine cont de: a) Timpul necesar refacerii fizice a jucătorilor înainte şi după fiecare meci în condiţiile desfăşurării unor meciuri într-un interval chiar mai mic de 72 de ore!!! (2 mai, ora 18:30 cu Dinamo - 5 mai ora 14:15 cu Hermannstadt, la Mediaş), b) Distanţele foarte lungi în condiţiile infrastructurii din România şi de costurile ce implică aceste deplasări succesive într-un timp extrem de scurt. Preferăm să putem achita salariile în locul unor curse charter", mai precizează conducerea FC Viitorul.

Clubul din Ovidiu susţine că prin programarea meciurilor deţinătorul de drepturi TV "se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii I".

"Prin această decizie de programare a etapelor 3-6, se avantajează şi dezavantajează în acelaşi timp unele formaţii, astfel că deţinătorii de drepturi TV se implică practic în ierarhia clasamentului Ligii I, condamnând în fapt echipa noastră la retrogradare! LPF este obligată la rândul ei să accepte programul impus de deţinătorii drepturilor TV şi, prin atitudinea ei pasivă, nu-şi poate exercita prevederile statutare de a apăra drepturile cluburilor şi echitatea competiţiei pe care o organizează", se mai arată în comunicat.

Echipa de fotbal FC Viitorul întâlneşte, astăzi, de la ora 20:30, în deplasare, formaţia FC Voluntari, în etapa a 3-a a play-out-ului Ligii I. Ulterior va juca în etapa a 4-a cu CSM Poli Iaşi (deplasare, 29 aprilie), în etapa a 5-a cu FC Dinamo (acasă, 2 mai) şi în etapa a 6-a cu FC Hermannstadt (deplasare, 5 mai).
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Noi stenograme despre avocata Cămătarilor / L-a apărat și pe Fluturică, un interlop care a bătut o victimă cu pl…