Fotbal feminin: CM 2019 - Cursuri de ''patriotism'' pentru componentele selecţionatei Chinei

Fotbal feminin: CM 2019 - Cursuri de ''patriotism'' pentru componentele selecţionatei Chinei

Jucătoarele din selecţionata feminină de fotbal a Chinei au fost constrânse de federaţia lor să urmeze cursuri de "patriotism", menite să le insufle dragostea de ţară, înaintea Cupei Mondiale care va debuta în Franţa, peste două săptămâni, informează AFP.

Chinezoaicele, care vor înfrunta în primul lor meci din cadrul acestei competiţii puternica echipă a Germaniei, pe 8 iunie la Rennes, au urmat o serie de conferinţe intitulate "Patria în inima mea".

"Educaţia patriotică are o importanţă deosebită pentru noi, care ne vom lupta pentru ţara noastră", a precizat căpitanul naţionalei feminine chineze, Wu Haiyan, citată într-un comunicat al federaţiei.

În cadrul cursurilor organizate luni la Beijing, jucătoarele au studiat Constituţia şi legile chineze, sub conducerea unei profesoare universitare.

"Aceasta a clarificat componentelor echipei drepturile şi obligaţiile fundamentale ale cetăţenilor şi le-a aprofundat înţelegerea regulilor patriotice din punct de vedere moral, legat şi politic", a indicat Federaţia chineză de fotbal.

Selecţionata feminină a Chinei, aflată pe locul 16 în clasamentul FIFA, va evolua la Cupa Mondială 2019 în Grupa B, din care mai fac parte reprezentativele Spaniei, Africii de Sud şi Germaniei, dublă laureată a competiţiei.

Cea mai bună performanţă a Chinei la un turneu final mondial a fost reuşită în 1999, când asiaticele au disputat finala, pierdută la loviturile de departajare în faţa Statelor Unite.AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...