Fotbal feminin: Selecţionerul Irlandei de Nord şi-a cerut scuze după ce a criticat jucătoarele că sunt prea "emotive"

Fotbal feminin: Selecţionerul Irlandei de Nord şi-a cerut scuze după ce a criticat jucătoarele că sunt prea "emotive"

Selecţionerul naţionalei feminine de fotbal a Irlandei de Nord, Kenny Shiels, şi-a cerut scuze miercuri, după ce a fost criticat deoarece a afirmat că jucătoarele sunt mai "emotive" decât bărbaţii, scrie AFP.

Declaraţia sa fost făcută marţi seara, după ce Irlanda de Nord a fost învinsă cu 5-0 de Anglia, primind patru goluri în 27 de minute, în repriza a doua.

"În meciurile feminine, veţi observa un model care se repetă. Când o echipă primeşte un prim gol, îl primeşte rapid şi pe al doilea. Asta se întâmplă la toate nivelurile competiţiei feminine, deoarece fetele şi femeile sunt mai emotive decât bărbaţii şi reacţionează mai puţin bine la primirea unui gol'', a spus Kenny Shiels.

"Vreau să îmi cer scuze pentru comentariile pe care le-am făcut. Îmi pare rău dacă acest lucru a jignit pe cineva", a spus miercuri selecţionerul.

Declaraţia tehnicianului fusese dur criticată de responsabili ai naţionalei feminine de fotbal a Irlandei de Nord, dar şi ai fotbalului britanic în general.

După victoria cu 5-0 de la Belfast, Anglia şi-a asigurat biletul la Cupa Mondială feminină din Australia şi Noua Zeelandă de anul viitor, cu opt victorii consecutive. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina