Fotbal: FIFA nu a propus o Cupă Mondială bienală, dar este viabilă, afirmă Gianni Infantino

Fotbal: FIFA nu a propus o Cupă Mondială bienală, dar este viabilă, afirmă Gianni Infantino

Preşedintele FIFA, elveţianul Gianni Infantino, a afirmat joi că organizaţia fotbalistică "nu a propus" o Cupă Mondială bienală, dar a studiat fezabilitatea acesteia şi a ajuns la concluzia că "este viabilă", informează EFE.

"Să fie clar: FIFA nu a propus Cupa Mondială bienală", a spus Infantino în cadrul celui de-al 72-lea Congres FIFA reunit la Doha, în ajunul tragerii la sorţi a grupelor CM 2022.

"Congresul a cerut ca fezabilitatea să fie studiată. Dar FIFA nu a propus nimic. Şi s-a ajuns la concluzia că este viabilă şi că ar avea anumite consecinţe şi anumite impacturi. Acum începe următoarea fază, cea a consultărilor, cea a dezbaterii, cea a găsirii acordurilor şi compromisurilor. Cu federaţiile, ligile, jucătorii", a adăugat preşedintele FIFA.

Infantino speră ca această dezbatere să ajungă la o concluzie "în beneficiul tuturor". "Important la această dezbatere este că am repus fotbalul mondial pe agenda noastră", a subliniat el, după ce a făcut aluzie la anii dedicaţi punerii în ordine a guvernării instituţiei care gestionează sportul cu balonul rotund la nivel global.

Preşedintele FIFA s-a referit la războiul din Ucraina şi la alte conflicte care au loc în lume şi a dat asigurări că, atunci când se vor termina, "fotbalul îşi va putea aduce mica contribuţie la refacerea relaţiilor" între ţările aflate în conflict.

"Vom fi în prima linie în Ucraina şi în toate locurile din lume unde este necesară prezenţa FIFA", a promis el.

Gianni Infantino a mai spus că precedenta Cupă Mondială, disputată în Rusia, în 2018, s-a dovedit "un succes sportiv şi comercial", dar a regretat că moştenirea sa nu a fost "o pace durabilă".
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...