Fotbal: Florin Talpan îi cere demisia președintelui FRF și acuză că FCSB nu există legal în Liga I

Fotbal: Florin Talpan îi cere demisia președintelui FRF și acuză că FCSB nu există legal în Liga I

Consilierul Juridic Șef al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, locotenent colonel de justiție Florin-Costel Talpan, cere demisia președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, pentru faptul că a permis ''ca un club neafiliat (FCSB, n. red.) să aibă aceleași drepturi ca un un club afiliat'' la FRF, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Talpan susține că ''SC FCSB SA nu are niciun drept de a juca meciuri interne și internaționale care sunt organizate de către FRF, LPF și UEFA'', după ce Burleanu a afirmat la un post de televiziune că FC FCSB SA este continuatoarea echipei Steaua.

''Comitetul Executiv care în data de 30 martie 2017 a validat schimbarea denumirii echipei din FCSB în SC FC FCSB SA este un comitet nelegal constituit, nevalidat de către Tribunalul București și, ca urmare, hotărârea din 30 martie 2017 este nulă de drept'', acuză Talpan.

Florin Talpan mai spune că ''în mod legal, Federația Română de Fotbal ar trebui să funcționeze după statutul validat de Tribunalul București în anul 2011, care are 63 de articole. Acest statut nu cuprinde articole prin care o echipă ar putea fi retrogradată. În schimb, Federația Română de Fotbal funcționează ilegal, după bunul plac, după un nou statut, nevalidat de instanță, neaplicabil din punct de vedere legal decât prin eludarea legii. Acest statut cuprinde 70 de articole, ultimul articol, cu numărul 70, fiind de notorietate, pe baza lui făcându-se în mod ilegal retrogradarea Rapidului''.

Talpan îl informează pe președintele FRF ''că este interzisă modificarea numelui în timpul campionatului și orice cerere de acest gen este respinsă ca tardiv formulată (art. 2, alin. 4 din regulamentul Federației Române de Fotbal)'' și, în consecință, ''FCSB nu avea dreptul să joace cu Dinamo, deoarece în Liga I sunt permise doar meciurile echipelor afiliate la FRF''.

''FCSB nu există în Liga I din punct de vedere legal'', subliniază juristul CSA Steaua, acuzându-l pe Burleanu că sfidează ''cu bună știință deciziile instanțelor de judecată, spunând că FCSB este continuatoarea Stelei''

Talpan face apel la ''organele abilitate și în special Ministerul Tineretului și Sportului, ca for ierarhic superior, să întreprindă urgent demersuri în vederea efectuării unui control asupra activității desfășurate de Federația Română de Fotbal și să aplice măsurile legale, așa cum s-a făcut și în cazul Asociației Municipale de Fotbal București. Am convingerea că noua conducere a Ministerului Tineretului și Sportului va întreprinde măsurile care se impun pentru ca fotbalul să fie adus la nivelul performanțelor de altădată, prin instituirea unui climat de legalitate și profesionalism''.

''Referitor la afirmațiile privind faptul că domnul Burleanu a anunțat UEFA că FCSB este continuatoarea Stelei, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că, potrivit deciziilor instanțelor, FCSB nu este continuatorul Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, întrucât Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a fost înființat în anul 1947 și funcționează și în prezent'', menționează Florin Talpan.

Consilierul juridic al CSA Steaua concluzionează că ''FCSB trebuie să evolueze în Liga a V-a, iar echipele împotriva cărora mai are de jucat în play-off în acest sezon ar trebui să câștige la masa verde cu 3-0''.

FC Steaua București, echipă patronată de Gigi Becali, și-a schimbat numele în Fotbal Club FCSB SA, a anunțat, joi, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF în care s-a aprobat această decizie.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a acționat în instanță clubul FC Steaua în 2011, cerând anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul București a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menținută de Curtea de Apel București, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv. În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua București, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) respingând contestația în anulare formulată de gruparea patronată de Gigi Becali.

CSA Steaua a anunțat că din vară va înscrie o echipă de seniori sub acest nume în Liga a 4-a și aceasta va avea palmaresul echipei până în 2003, în timp ce Fotbal Club FCSB SA va deține palmaresul din 2003 până în prezent.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?