Fotbal: Frank Lampard este noul antrenor al lui Everton (oficial)

Fotbal: Frank Lampard este noul antrenor al lui Everton (oficial)

Frank Lampard, fostul tehnician al lui Chelsea Londra, este noul antrenor al lui Everton, cu care a semnat un contract valabil până în iunie 2024, a anunţat luni clubul din Premier League, care l-a demis la mijlocul lui ianuarie pe spaniolul Rafael Benitez, transmite Reuters.

"Sunt foarte nerăbdător să încep. După ce am vorbit cu proprietarul, preşedintele şi membrii consiliului de administraţie, am simţit foarte puternic pasiunea şi ambiţia lor. Sper că ei au simţit ambiţia mea (...)", a declarat Lampard într-un comunicat.

Lampard, în vârstă de 43 ani, era fără angajament după despărţirea de Chelsea, pe care a pregătit-o până în ianuarie 2021.

Everton l-a concediat pe Benitez după o serie de rezultate negative - o singură victorie în 13 meciuri din Premier League - în urma căreia gruparea de pe Goodison Park a ajuns aproape de zona retrogradării. Everton este o prezenţă neîntreruptă în prima divizie a campionatului Angliei de 68 de ani.

Conform BBC, Lambard a fost alesul conducerii lui Everton la capătul unei ultime runde de interviuri care a avut loc vineri, în care oficialii clubului au mai discutat cu portughezul Victor Pereira şi cu scoţianul Duncan Ferguson, ce a asigurat interimatul după demiterea lui Benitez.

Fost mare mijlocaş al naţionalei Angliei, Lampard a agăţat ghetele în cui în 2017, după ce a jucat mai ales la Chelsea. El şi-a început cariera de antrenor un an mai târziu, la Derby County, apoi a pregătit echipa de pe Stamford Bridge între 2019 şi 2021. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)

Sursa foto: Frank Lampard /facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”