Fotbal: FRF amână parţial plata datoriilor cluburilor, dacă au înregistrat venituri mai mici în 2020

Fotbal: FRF amână parţial plata datoriilor cluburilor, dacă au înregistrat venituri mai mici în 2020

Cluburile de fotbal din România vor avea posibilitatea să achite datoriile aferente anului trecut până la 30 iunie dacă vor face dovada că în 2020 au înregistrat venituri mai mici cu cel puţin 15% faţă de anul precedent, a declarat, joi, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

"Prin decizia Comitetului Executiv ne dorim să venim în sprijinul cluburilor de Liga I şi Liga a II-a care îşi doresc licenţă UEFA, licenţă de Liga I şi certificare de Liga a II-a. Am modificat regulamentul de licenţiere creând şi dând mai mult timp cluburilor pentru plata integrală a datoriilor aferente anului trecut. În cazul cluburilor care în 2020 au înregistrat venituri mai mici cu cel puţin 15% decât 2019, un procent care nu poate depăşi 15% din aceste datorii va putea să fie plătit până la data de 30 iunie 2021, în comparaţie cu finalul lunii aprilie, când era prevăzut în sistemul de licenţiere. Este o măsură pe care o vom aplica doar la nivelul acestui sezon. Aceste datorii poţi fi către angajaţi, asigurări sociale şi autorităţi fiscale", a declarat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Referitor la situaţia prin care trece clubul Dinamo, suporterii strângând bani pentru a plăti licenţierea pentru sezonul următor, Burleanu a spus: "Dinamo trece printre situaţie dificilă şi alta ar fi fost situaţia dacă grupul de suporteri ar fi deţinut 50% din acţiuni. Pentru că se pare că doar ei îşi doresc în momentul de faţă supravieţuirea clubului, inclusiv dobândirea licenţei de Liga I. Dacă suporterii vor beneficia de un stadion aşa cum va fi cel din Ghencea sau din Giuleşti, cu siguranţă acest club va fi unul dintre primele din România în următorii ani la nivel de performanţă sportivă şi performanţă financiară".
AGERPRES (V, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”