Fotbal: Fritz Keller nu va demisiona din fruntea Federaţiei germane

Fotbal: Fritz Keller nu va demisiona din fruntea Federaţiei germane

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Fritz Keller, a spus joi că nu va demisiona din fruntea organismului deşi a primit un vot de neîncredere din partea preşedinţilor regionali ca urmare a unor afirmaţii cu caracter extremist, scrie DPA.

Fritz Keller, care l-a comparat pe adjunctul său, Rainer Koch, cu un judecător nazist , va trebui însă să dea explicaţii personal şi în faţa unei comisii de disciplină pe care comisia de etică a DFB o va convoca.

''Respect votul federaţiilor regionale şi îl iau foarte în serios. Regret profund expresia folosită şi îmi cer încă odată scuze. Sunt gata să mă prezint şi în faţa comisiei de disciplină sau a oricărei alte instanţe'', a spus Keller, care a subliniat însă că nu se va retrage din funcţia deţinută.

În timpul unei reuniuni, Keller l-a comparat pe vicepreşedintele său Rainer Koch cu judecătorul nazist Roland Freisler. Acesta a participat ca jurist la Conferinţa de la Wannsee, care a pus în mişcare Holocaustul. Mai târziu, el a fost numit preşedinte al Tribunalului Popular, care a pronunţat circa 2.600 de pedepse capitale între 1942 şi 1945, an în care a murit în urma unui bombardament aerian.

Ulterior, Keller i-a cerut scuze lui Koch, spunând că afirmaţiile sale au fost "cu totul nepotrivite, mai ales în ce priveşte victimele nazismului", însă a exclus orice eventuală demisie.

Preşedinţii mai multor federaţii regionale, care se ocupă de fotbalul amator şi de cel semi-profesionist, au afirmat că Fritz Keller nu a primit un vot de încredere şi i s-a cerut să demisioneze.

Hans E. Lorenz, preşedintele Comisiei de disciplină alcătuită din trei membri, speră că o judecată în acest caz va fi pronunţată "în a doua jumătate a lunii mai". AGERPRES (AS - editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria