Fotbal: Gattuso, antrenorul ce seamănă cel mai mult cu Marcello Lippi, spune acesta din urmă

Fotbal: Gattuso, antrenorul ce seamănă cel mai mult cu Marcello Lippi, spune acesta din urmă

Gennaro Gattuso, tehnicianul echipei de fotbal Napoli, este antrenorul care seamănă cel mai mult cu Marcello Lippi, a declarat acesta din urmă pentru Tuttosport.

Gennaro Gattuso este în centrul criticilor, Napoli nu convinge, iar antrenorul echipei din sudul Italiei este considerat principalul responsabil pentru un stil de joc ce nu-i entuziasmează pe suporteri, notează site-ul napolipiu.com .

De altă opinie este Marcello Lippi, care îl elogiază pe Gattuso, nu doar ca pe un fost fotbalist temperamental, dar şi ca pe un antrenor capabil s-o facă pe Napoli să practice un "joc plăcut".

Ca selecţioner, Lippi a adus Italiei ultimul său titlu suprem, în 2006, şi este bucuros că mulţi dintre jucătorii săi de la Mondialul german au devenit antrenori: "Mi se pare că din douăzeci şi trei sunt paisprezece care antrenează, apoi sunt cei de la Juve ca Zidane şi Deschamps. Mi-ar face mare plăcere dacă eu aş fi cel care i-a inspirat."

Lippi a vorbit despre fostul mijlocaş, care a fost unul din oamenii săi de la bază la Mondialul din 2006. "Să spunem că în gestionarea raporturilor cu echipa mă identific mult cu Gattuso. Are un fel de a proceda pe care l-am avut şi eu întotdeauna", a afirmat Lippi. În opinia lui, Gattuso nu trebuie redus la imaginea unui tip coleric: "asta e ceva fals, el e un om care ştie să organizeze echipele."

Potrivit acestuia, antrenorii pot fi foarte diferiţi de felul cum au fost ca jucători. El a dat exemplul lui Filippo Inzaghi, antrenorul lui Benevento, care "organizează foarte bine apărarea şi totuşi era un atacant letal".

"Uitaţi-vă că este vorba de băieţi inteligenţi, asta şi fiindcă în unele cariere este nevoie de mult creier, nu doar de picioare, deşi când începi să antrenezi întotdeauna se comite o greşeală", a mai spus Lippi, care are 72 de ani. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...