Fotbal: Gaziantep, cu Maxim pe lista marcatorilor, a urcat pe podium în Turcia

Fotbal: Gaziantep, cu Maxim pe lista marcatorilor, a urcat pe podium în Turcia

Echipa antrenată de românul Marius Şumudică, Gaziantep FK, a urcat pe podiumul clasamentului campionatului de fotbal al Turciei, după ce a învins-o pe Alanyaspor cu scorul de 3-1, duminică, pe teren propriu, în etapa a 15-a, cu un gol marcat de mijlocaşul Alexandru Maxim.

Gazdele au deschis scorul prin Nouha Dicko (9), dar brazilianul Davidson a egalat pentru puţin timp (26), deoarece Muhammed Demir (29) a adus-o pe Gaziantep din nou în avantaj. Maxim a închis tabela (61), din pasa belgianului Kevin Mirallas.

Internaţionalul român Alexandru Maxim, care a jucat 74 de minute, a ajuns la 7 goluri marcate în 14 meciuri în acest sezon. Fundaşul român Alin Toşca a fost integralist la gazde.

Gaziantep are o singură înfrângere în acest campionat, în prima etapă (1-3 cu Galatasaray), ajungând astfel la 14 meciuri consecutive fără eşec, ultimele patru fiind victorii cu campioana Istanbul Başakşehir (2-1 în deplasare), cu Fenerbahce (3-1 acasă), cu Kasimpaşa (4-0 în deplasare) şi cu a doua clasată, Alanyaspor (3-1).

În clasament, pe primul loc se află Galatasaray, cu 29 puncte (14 jocuri), urmată de Alanyaspor, 27 p (15 j), Gaziantep FK, 27 p (14 j), Fenerbahce, 26 p (14 j), Beşiktaş, 25 p (13 j), etc.

În clasamentul golgheterilor, pe primul loc se află Vincent Aboubakar (Beşiktaş), cu 8 reuşite, urmat de Adem Buyuk (Yeni Malatyaspor), Davidson (Alanyaspor), Alexandru Maxim (Gaziantep FK), câte 7 goluri, etc.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: Gaziantep FK / Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…