Fotbal: George Puşcaş - Cred că s-a descoperit o nouă generaţie de fier

Fotbal: George Puşcaş - Cred că s-a descoperit o nouă generaţie de fier

Atacantul echipei naţionale de tineret a României, George Puşcaş, a afirmat, vineri, după partida câştigată în faţa Angliei cu 4-2, că alături de colegii săi reprezintă o "generaţie de fier", dorind să transmită faptul că nu renunţă la luptă până la finalul partidei.

"Am rămas fără voce, sunt prea multe emoţii trăite, nu mă gândeam niciodată că o să marcăm patru goluri, poate 1-0, 1-1 sau 2-1, dar nu să marcăm 4 goluri. Nu ştiu ce să vă zic, s-au văzut toate emoţiile jucătorilor, ale românilor, cred că s-a descoperit o nouă generaţie de fier. Când am început să marcăm cred că s-au descoperit resursele, alergasem atât de mult în prima repriză încât am zis că în a doua repriză ieşim şi dăm totul pe teren. Din adrenalina pe care o aveam nu voia nimeni să iasă de pe teren, voiam să ieşim învingători", a declarat Puşcaş la TVR.

Selecţionata României a reuşit o victorie de senzaţie în faţa echipei Angliei, cu scorul de 4-2 (0-0), vineri, pe Stadionul ''Dino Manuzzi'' din Cesena, în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino.

Într-un final de la agonie la extaz, România a reuşit să marcheze de patru ori puternicei formaţii a Angliei în ultimele 15 minute ale meciului, obţinând o victorie extrem de preţioasă în lupta pentru calificarea în semifinalele competiţiei.

Tricolorii s-au impus în faţa semifinalistei de la ediţia trecută prin golurile marcate de George Puşcaş (76 - penalty), Ianis Hagi (85) şi Florinel Coman (89, 90+3), respectiv Demarai Gray (79) şi Tammy Abraham (87).

România a reuşit pentru al doilea joc consecutiv să marcheze de patru ori, după 4-1 cu Croaţia, iar Anglia, învinsă de Franţa cu 2-1 în primul său meci, este eliminată. Tot vineri are loc şi celălalt meci din grupă, Franţa - Croaţia (San Marino Stadium - Serravalle, 22:00).

Luni se vor juca ultimele partide din grupă, Franţa - România (Dino Manuzzi - Cesena, 22:00) şi Croaţia - Anglia (San Marino Stadium - Serravalle, 22:00).

În semifinale se califică echipele câştigătoare ale celor trei grupe şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde. Primele patru clasate se califică la JO 2020.
AGERPRES (A, AS/autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”