Fotbal: Gerard Pique a disputat al 600-lea său meci pentru FC Barcelona

Fotbal: Gerard Pique a disputat al 600-lea său meci pentru FC Barcelona

Fundaşul internaţional spaniol Gerard Pique a disputat al 600-lea său meci pentru FC Barcelona, în victoria cu scorul de 4-0 în faţa formaţiei Osasuna Pamplona, duminică seara pe Camp Nou, în cadrul etapei a 28-a din Primera Division, informează cotidianul Marca.

Pique ocupă locul al patrulea în clasamentul all-time al jucătorilor cu cele mai multe apariţii în tricoul Barcelonei, dominat de argentinianul Lionel Messi (778 de partide), urmat de actualul antrenor al grupării catalane, Xavi Hernandez (767), şi de mijlocaşul Sergio Busquets (667).

Fostul căpitan al Barcelonei, Carles Puyol, ocupă locul al cincilea în această ierarhie, cu 593 de meciuri, fiind depăşit de Pique luna trecută.

În vârstă de 35 ani, Gerard Pique a disputat 387 de meciuri în Primera Division, 127 în Liga Campionilor, 65 în Cupa Spaniei şi 21 în alte competiţii. El a câştigat 410 dintre aceste partide şi a marcat în total 53 de goluri.

Gerard Pique a cucerit în total 30 de trofee cu FC Barcelona, singura competiţie în care a jucat şi nu a cucerit trofeul fiind Europa League.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990