Fotbal: Gheorghe Hagi - Sperăm ca Ionuţ Lupescu să ducă România acolo unde îi e locul

Antrenorul formaţiei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat, luni, la lansarea candidaturii lui Ionuţ Lupescu la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, că speră ca fostul său coleg de la echipa naţională "să ducă România acolo unde îi este locul".

"Este momentul lui Ionuţ Lupescu. Îl ştim toţi, un om pregătit, un om cu experienţă, un om echilibrat, un om cu personalitate. Şi-a luat această responsabilitate şi va merge să lupte pentru a câştiga alegerile. Noi suntem împăcaţi că există şi o alternativă sportivă la funcţia de preşedinte, că avem şi un om care a jucat fotbal, dar care a lucrat şi în administraţie. În afară de faptul că a fost un coleg de-al nostru, e îndeajuns să spui despre el că a lucrat în administraţia UEFA timp de şase ani. Lupescu e pregătit, atât administrativ, cât şi tehnic, nu sunt dubii din acest punct de vedere. A acumulat experienţă la nivelul cel mai înalt. E important că el a venit să intre în această competiţie şi sperăm ca el să ducă România acolo unde îi e locul", a spus Hagi.

"Eu am participat, particip şi voi participa cu tot ce am mai bun. Îl voi susţine cât voi putea, dar am şi eu cariera mea, drumul meu, pentru că îmi place partea tehnică. Îi doresc să îi meargă totul numai în sus, să devenim iar competitivi", a precizat tehnicianul.

Întrebat dacă va renunţa la ideea de a pleca din ţară dacă Ionuţ Lupescu va câştiga alegerile la preşedinţia FRF, Hagi a răspuns zâmbind: "Nu ştiu, vom vedea. Dacă mâine pleacă Zidane şi mă ia Real Madrid? Aşa că vom vedea. Nu trebuie să încurcăm lucrurile. Eu doresc tot binele din lume României. La echipa mea dacă într-o zi o să plec trebuie să găsesc un om care să fie mai mult decât un antrenor. Adică să fie şi un manager care să promoveze jucători, să îmbrăţişeze filosofia noastră".

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu, care a ocupat până de curând funcţia de director al Comisiei Tehnice a UEFA, şi-a lansat oficial, luni, candidatura la alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal programate la 18 aprilie.

La evenimentul în care şi-a prezentat programul de candidatură au fost prezenţi numeroşi foşti jucători şi oameni de fotbal. Printre cei care i-au oferit susţinerea lui Ionuţ Lupescu s-au aflat Florin Răducioiu, Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Dan Petrescu, Cristian Chivu, Victor Piţurcă, Florin Prunea, Adrian Ilie, Ioan Andone, Ştefan Iovan, Gino Iorgulescu, Marius Lăcătuş, Tudorel Stoica, Daniel Timofte, Daniel Niculae, Ciprian Marica, Daniel Pancu, Basarab Panduru, Costel Gâlcă, Adrian Iencsi, Răzvan Raţ, Gheorghe Mihali, Gheorghe Mulţescu, Ionel Ganea, Ioan Andone, Dorin Mateuţ, Dumitru Stângaciu, Bogdan Stelea, Cristian Balaj, Adalbert Kassai, Mircea Sandu, Pompiliu Popescu, Justin Ştefan şi Robert Pongracz.

Chiar dacă nu au fost prezenţi, au transmis mesaje video de susţinere doi mari antrenori ai fotbalului european, Alex Ferguson şi Mircea Lucescu.

Campania fostului internaţional se va desfăşura sub sloganul "Ionuţ Lupescu - Din nou pentru România".

În vârstă de 49 de ani, Ionuţ Lupescu este primul candidat la preşedinţia FRF care îşi lansează oficial candidatura. Până în prezent şi-au mai anunţat intenţia de a candida actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, şi foştii fotbalişti Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit la 12 ianuarie ca alegerile pentru preşedinţia FRF să aibă loc în cadrul Adunării Generale din 18 aprilie. Conform Statului FRF, termenul limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este cu 15 zile înainte de data alegerilor.

Răzvan Burleanu conduce Federaţia Română de Fotbal din 5 martie 2014, atunci când a câştigat alegerile pentru preşedinţie în dauna celorlalţi trei candidaţi: Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

3 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

4 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului

5 Trei județe nu au raportat niciun caz nou de coronavirus. București și Argeș, cele mai multe îmbolnăviri în ul…