Fotbal: Gigi Becali, sancţionat de Comisia de Disciplină cu 30.000 de lei pentru jigniri la adresa arbitrilor

Fotbal: Gigi Becali, sancţionat de Comisia de Disciplină cu 30.000 de lei pentru jigniri la adresa arbitrilor

Finanţatorul clubului de fotbal FCSB, Gigi Becali, a fost sancţionat, joi, de Comisia de Disciplină şi Etică a FRF cu suma totală de 30.000 de lei pentru jigniri la adresa arbitrilor în două dosare deschise de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA).

"Admite cererea formulată de reclamanta Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva pârâtului Becali George. În baza art. 52.2.b şi art. 52.4 cu aplicarea art. 12, 14 Bis şi 15 din RD, pârâtul Becali George se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei", se arată în soluţia primului dosar publicată pe site -ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Conform regulamentului, pentru recidivă la aceeaşi abatere Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a dublat penalitatea financiară. Astfel, Becali a primit în al doilea dosar o sancţiune în valoare de 20.000 de lei.

Gigi Becali a fost încadrat la articolul care pedepseşte oficialii cluburilor care folosesc cuvinte jignitoare, aduc atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane în mass-media.

De la începutul acestui an, patronul Gigi Becali a făcut mai multe declaraţii la diferite emisiuni de televiziune în care a criticat în termeni injurioşi arbitrajele de la meciurile echipei FCSB. Printre arbitrii criticaţi cel mai des de Becali a fost centralul Istvan Kovacs.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu