Fotbal: Glasgow Rangers confirmă transferul definitiv al lui Ianis Hagi de la Genk

Fotbal: Glasgow Rangers confirmă transferul definitiv al lui Ianis Hagi de la Genk

Clubul scoţian Glasgow Rangers a confirmat miercuri, pe site-ul său oficial, transferul definitiv al fotbalistului român Ianis Hagi de la echipa belgiană KRC Genk.

Hagi, 21 de ani, a fost cedat în ianuarie de Genk la Rangers sub formă de împrumut, cu opţiune de cumpărare. Fiul lui Gheorghe Hagi a marcat 3 goluri în 12 apariţii pentru Rangers, inclusiv o dublă în meciul cu Sporting Braga din şaisprezecimile de finală ale Europa League, câştigat cu 3-2, după o revenire de la 0-2.

Ianis Hagi a avut "un impact semnificativ" după ce a sosit la echipa de pe stadionul Ibrox, scrie site-ul lui Rangers. Acesta aminteşte că românul este considerat unul dintre cei mai interesanţi jucători tineri din fotbalul european şi a strălucit la Campionatul European Under-21 din vara anului trecut, unde naţionala sa a ajuns în semifinale.

Ianis a devenit rapid un favorit al fanilor de pe Ibrox, notează site-ul. Internaţionalul român se va alătura echipei antrenate de Steven Gerrard când lotul se va reuni pentru a pregăti noul sezon. Transferul său va fi perfectat după ce va începe mercato de vară.

Directorul sportiv al lui Rangers, Ross Wilson, a comentat: "Suntem încântaţi că Ianis a ales să-şi continue cariera la Rangers. Am avut multe discuţii cu Ianis şi reprezentanţii săi şi el a spus clar că prioritatea sa absolută este să continue la Rangers. Nu este doar un mare talent, ci şi un tânăr profesionist de elită care este hotărât să aibă succes. Suntem siguri că investiţia noastră în el va fi una eficientă (...) Când Ianis a sosit în ianuarie, noi am construit rapid o relaţie puternică cu el şi ştiu cât de mult se bucură Steven şi membrii staff-ului tehnic să lucreze cu el în fiecare zi."

"Formalităţile transferului nu vor fi completate până la începutul perioadei de transferuri, dar suntem nerăbdători să-l primim înapoi pe Ianis la Glasgow săptămânile viitoare împreună cu ceilalţi jucători ai primei echipe. În final, îi mulţumesc lui KRC Genk pentru deschiderea, flexibilitatea şi creativitatea arătate în toate discuţiile noastre", a adăugat oficialul vicecampioanei Scoţiei.

Steven Gerrard a spus: "Ianis este cunoscut în toată Europa ca un tânăr jucător interesant, aşa că este o veste mare că el este definitiv fotbalistul lui Rangers. Eu am putut construi foarte repede o relaţie cu Ianis, este o plăcere să-l antrenez, fiindcă este dornic să înveţe şi să progreseze cu fiecare antrenament. El a cunoscut deja presiunile şi aşteptările de pe Ibrox, ştiu că este pregătit pentru următorul sezon."
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro