Fotbal: Guvernul de la Berlin doreşte o regulă general valabilă la nivel naţional privind acceptarea fanilor pe stadioane

Fotbal: Guvernul de la Berlin doreşte o regulă general valabilă la nivel naţional privind acceptarea fanilor pe stadioane

Guvernul de la Berlin insistă pe ideea găsirii unei soluţii general valabile la nivel naţional privind accesul fanilor pe stadioane la meciurile de fotbal, scrie DPA.

Conform sursei, Steffen Seibert, purtător de cuvânt al Executivului, s-a referit luni la o rezoluţie adoptată în august de cancelarul Angela Mekel şi premierii landurilor germane în care s-a decis înfiinţarea unui grup de lucru care să înainteze propuneri şi sugestii în această privinţă până la finele lui octombrie.

''Înţelegerea de atunci privind grupul de lucru este în continuare valabilă'', a punctat Seibert.

În prezent, situaţia accesului fanilor în tribune la meciurile din Bundesliga nu este una uniformă la nivelul ţării.

Deşi un purtător de cuvânt al Ministerului sănătăţii a afirmat cu ceva timp în urmă că deciziile în acest sens trebuie luate la nivel local, ulterior ministrul de resort, Jens Spahn, a precizat că este necesară o formulă valabilă pentru toată lumea. Aceeaşi opinie a fost susţinută şi de Ministerul de interne care se ocupă şi de problemele din domeniul sportiv.

Dacă echipe precum RB Leipzig, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt sau Union Berlin au primit acceptul de a permite un anumit număr de spectatori în tribune odată cu reluarea campionatului, în alte părţi autorităţile locale nu au fost de acord cu o asemenea situaţie.

Noul sezon din Bundesliga începe din weekend-ul care urmează, deţinătoarea titlului fiind Bayern Munchen. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

3 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

4 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

5 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?