Fotbal: Ilie Stan este noul antrenor al echipei ASA Târgu Mureș

Fotbal: Ilie Stan este noul antrenor al echipei ASA Târgu Mureș

Ilie Stan este noul antrenor al echipei ASA Târgu Mureș, a anunțat miercuri site-ul oficial al clubului aflat pe locul 13, penultimul, în Liga I de fotbal.

ASA Târgu Mureș a fost pregătită până pe 22 decembrie de antrenorul Dan Alexa, care fusese numit pe 9 august.

Ilie Stan crede că ASA va putea face "o figură frumoasă" dacă se va întări în pauza de iarnă.

"Vin la o echipă dintr-o zonă cu tradiție în fotbalul românesc. Vreau să scoatem maximum din etapele care mai sunt de disputat. Dacă vom reuși transferarea a câtorva jucători de valoare, împreună cu lotul care este aici, cred că putem să facem o figură frumoasă și, de ce nu, să fim chiar o surpriză pentru restul competitoarelor. E foarte greu, dar nu imposibil. Avem mult de muncă, chiar dacă timpul nu este de partea noastră. O pregătire bună de iarnă, dublată cu multă încredere din partea noastră și a jucătorilor ne pot duce mult mai sus", a spus tehnicianul în vârstă de 49 de ani.

Ilie Stan a fost un mijlocaș important, cariera sa fiind legată mai ales de Steaua București, la care a evoluat în două perioade (1987-1995 și 1997). El a mai jucat la Gloria Buzău, Cercle Bruges (Belgia), FC Național, AEL Limassol (Cipru) sau Hapoel Petah Tikva (Israel) și a avut trei selecții la echipa națională a României.

Stan a fost golgheterul Ligii 1 în sezonul 1991-1992 și a câștigat cu Steaua 6 titluri de campion, trei Cupe și două Supercupe ale României, făcând parte din echipa care a disputat finala Cupei Campionilor Europeni în 1989. El a câștigat și o Cupă a Belgiei cu Cercle Bruges.

Stan și-a început cariera de antrenor în 2002, fiind secundul lui Anghel Iordănescu la echipele arabe Al Ain, Al Ittihad sau Al Shabab, dar și la echipa națională a României.

Ca antrenor principal, Stan a debutat în 2003, la Al-Seeb, în Oman. El a mai pregătit echipele FCM Târgoviște, Victoria Brănești (pe care a promovat-o din Liga a III-a în Liga 1, în doar doi ani), Steaua, Concordia Chiajna, FC Vaslui, FC Brașov, Zakho (Irak), ultima formație fiind Al Shamal (Qatar).

AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguț, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...