Fotbal: Inter Milano, calificată fără emoţii în finala Europa League, după 5-0 cu Şahtior Doneţk

Fotbal: Inter Milano, calificată fără emoţii în finala Europa League, după 5-0 cu Şahtior Doneţk

Inter Milano s-a calificat fără probleme în finala Europa League la fotbal, după ce a surclasat-o pe Şahtior Doneţk cu scorul de 5-0 (1-0), luni seara, la Dusseldorf, în a doua semifinală a competiţiei.

Inter a controlat jocul de la un capăt la altul şi s-a impus prin golurile marcate de Lautaro Martinez (19, 74), Danilo D'Ambrosio (64) şi Romelu Lukaku (78, 84).

Nerazzurri au făcut un meci perfect şi s-au dezlănţuit în ultima jumătate de oră a partidei, în care au marcat de patru ori. Şahtior a făcut un meci modest, a avut momente de posesie prelungită, dar sterilă, fără a crea pericol la poarta echipei italiene.

Internazionale a deschis scorul în min. 19, prin argentinianul Laurator Martinez, care a marcat cu capul din centrarea lui Barella, după o degajare greşită a lui Piatov.

Inter a mai avut ocazii în prima parte prin D'Ambrosio (26) şi Barella (34), dar şi campioana Ucrainei a avut o şansă notabilă, însă şutul lui Marcos Antonio (43) a trecut razant cu transversala.

Vicecampioana Italiei a fost echipa mai periculoasă şi după pauză, când Lautaro Martinez a încercat să îl surprindă pe Piatov cu un şut cu boltă, dar portarul ucrainean a respins (48). Romelu Lukaku a ratat şi el, şutul său ocolind poarta (51).

Şahtior a trecut pe lângă egalare în min. 62, când Junior Moraes a reluat cu capul pe direcţia portarului Handanovic, la centrarea lui Matvienko.

În loc să fie 1-1, Inter s-a desprins două minute mai târziu (64), prin D'Ambrosio, care a trimis cu capul în plasă în urma unui corner.

Lukaku a mai ratat o ocazie bună (72), dar la scurt timp Martinez a reuşit dubla (74), cu un şut de la 22 de metri, după ce Brozovic a recuperat o minge de la Stepanenko.

Dezastrul lui Şahtior a fost completat de dubla lui Lukaku (78, 84), primul gol venind după o pasă de la Martinez, iar al doilea după un sprint pe lângă georgianul Hociolava.

Belgianul a ajuns la zece meciuri consecutive cu gol marcat în Europa League. Lukaku a ajuns la 33 de goluri înscrise în acest sezon în toate competiţiile, în 50 de partide. Lukaku se află la un singur gol de performanţa realizată de Ronaldo Nazario de Lima în sezonul 1997/98, când o conducea pe Inter la câştigarea Cupei UEFA.

În finală, Inter o va înfrunta pe Sevilla, care a dispus cu 2-1 de Manchester United, duminică, la Koln. Ultimul act va avea loc vineri, la Koln.

Sevilla a cucerit trofeul de cinci ori (record). Inter a câştigat Cupa UEFA de trei ori, pierzând o a patra finală.

Inter Milano - Şahtior Doneţk 5-0 (1-0)
Au marcat: Lautaro Martinez (19, 74), Danilo D'Ambrosio (64), Romelu Lukaku (78, 84).
Dusseldorf, Merkur Spiel-Arena
Europa League - semifinale

Au evoluat echipele:
Inter: 1. Samir Handanovic (căpitan) - 2. Diego Godin, 6. Stefan de Vrij, 95. Alessandro Bastoni - 33. Danilo D'Ambrosio (11. Victor Moses, 81), 23. Nicolo Barella, 77. Marcelo Brozovic (12. Stefano Sensi, 85), 5. Roberto Gagliardini, 15. Ashley Young (34. Cristiano Biraghi, 66) - 9. Romelu Lukaku (30. Sebastiano Esposito, 85), 10. Lautaro Martinez (24. Christian Eriksen, 81). Antrenor: Antonio Conte.
Rezerve neutilizate: 27. Daniele Padelli - 7. Alexis Sanchez, 13. Andrea Ranocchia, 20. Borja Valero, 31. Lorenzo Pirola, 37. Milan Skriniar, 87. Antonio Candreva.
Şahtior: 30. Andrei Piatov (căpitan) - 98. Dodo, 4. Serghei Krivţov, 5. Davit Hociolava, 22. Nikola Matvienko - 8. Marcos Antonio, 6. Taras Stepanenko - 11. Marlos (15. Evgheni Konoplianka, 75), 21. Alan Patrick (19. Manor Solomon, 59), 7. Taison - 10. Junior Moraes. Antrenor: Luis Castro.
Rezerve neutilizate: 81. Anatoli Trubin - 9. Dentinho, 14. Tete, 20. Viktor Kovalenko, 27. Maycon Barberan, 28. Marquinhos Cipriano, 50. Serghei Bolbat, 76. Aleksandr Pihalionok, 77. Valeri Bondar, 99. Fernando.

Arbitru: Szymon Marciniak; arbitri asistenţi: Pawel Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (toţi din Polonia); al patrulea oficial: William Collum (Scoţia)
Arbitru video: Pawel Gil, arbitru asistent video: Tomasz Kwiatkowski (ambii din Polonia)
Cartonaş galben: Taison (58).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...