Fotbal: Internaţionalul român de juniori Alexandru Borbei a semnat pentru Lecce

Fotbal: Internaţionalul român de juniori Alexandru Borbei a semnat pentru Lecce

Echipa de ligă secundă ASU Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu clubul italian de fotbal US Lecce în privinţa transferului tânărului portar Alexandru Borbei la gruparea din Serie B, a anunţat gruparea bănăţeană, joi, pe site-ul său oficial .

Borbei (17 ani) a semnat un contract valabil pe trei ani şi va face parte din lotul echipei de seniori.

Internaţionalul de juniori a încasat un singur gol în primele cinci etape ale noului sezon al Ligii a II-a.

Alexandru Gabriel Borbei s-a născut pe 27 iunie 2003, la Petrila (jud. Hunedoara). A început fotbalul la vârsta de doar 6 ani, la CS Pro Fotbal Junior Petroşani. La vârsta de 10 ani s-a mutat la LPS Banatul Timişoara, iar doi ani mai târziu a ajuns la Politehnica. S-a remarcat de la o vârstă fragedă la alb-violeţi, câştigând cu generaţia 2003, pregătită de prof. Iulian Prodana, titlul naţional la juniori D în anul 2016. A debutat la prima echipă, din Liga a II-a, foarte devreme, la vârsta de 15 ani, pe 14 aprilie 2019, în victoria de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila (scor 4-0). Evoluţiile sale l-au propulsat rapid şi în cadrul loturilor naţionale. A reuşit chiar să marcheze un gol pentru România U16 într-un meci cu selecţionata similară a Ciprului. A mai fost chemat la lotul naţional U17.

''Sincer să spun, nici nu ştiu cum au trecut cinci ani de zile. Rămân cu un sentiment de nostalgie, cu un ochi râd şi cu unul plâng. Am trăit momente foarte frumoase cu generaţia 2003, dar şi alături de seniori. Cumva îmi pare rău că am plecat acum. Mă leagă multe sentimente de această echipă'', a spus Alex Borbei înainte de plecarea în Italia.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Politehnica Timișoara /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...