Fotbal: Ioan Andone recunoaște că Dinamo trece printr-o "perioadă tulbure"

Fotbal: Ioan Andone recunoaște că Dinamo trece printr-o "perioadă tulbure"

Antrenorul Ioan Andone a recunoscut vineri, într-o conferință de presă, că Dinamo trece printr-o "perioadă tulbure" și a subliniat că fotbaliștii săi nu trebuie să mai aibă "oscilații de formă", relatează site-ul clubului bucureștean.

Andone a prefațat meciul de sâmbătă cu ASA Târgu Mureș, care vine după ce Dinamo a fost zdrobită (0-4) de Gaz Metan Mediaș.

"Meciul de mâine vine într-o perioadă tulbure. Spuneam și după meciul cu Steaua că la noi se tulbură repede apele. Venim după o partidă proastă, care nu ne onorează. Nu avem nicio scuză pentru ceea ce s-a întâmplat la Mediaș", a declarat Andone.

El a amintit că Dinamo a pierdut în tur la Târgu Mureș.

"ASA e prima echipă care ne-a învins, nemeritat, în acest sezon cu un arbitraj pe care nu aș dori să-l mai am în viața mea. Sper ca jucătorii să înțeleagă că trebuie să evoluăm ca la nivelul partidei cu Steaua, pentru că ei vin după două victorii. Va fi o partidă interesantă, cu Dan Alexa care se întoarce aici, cu Zicu. Sper ca băieții să înțeleagă că nu mai trebuie să avem accidente. Nu mai trebuie să avem oscilații de formă, de la foarte bine la slab, nu avem nevoie de momentele acelea penibile din apărare. Am analizat meciul de la Mediaș și toate greșelile pe care le-am făcut, iar eu sper sa facem o partidă bună și să reușim sa înscriem multe goluri și să revenim la nivelul jocului pe care l-am avut cu Steaua. Nu cred că se poate pune problema să nu prindem play-off-ul, dar trebuie să fim foarte atenți la rezultate. Nu mă interesează zvonurile că voi fi dat afară de la Dinamo, nu este un subiect pentru mine", a comentat tehnicianul.

Andone a precizat că Nistor va fi în continuare căpitan: "Nistor va fi căpitan. Am discutat cu el și mi-a spus că gândul lui era să aducă banderola la marginea terenului, dar au fost 2-3 faze, mingea nu a ieșit afară și a uitat de ea. (...) Îmi place mult Nistor, eu cred ca e unul dintre cei mai buni jucători din România. Că joacă bine câteodată, iar câteodată prost, jucătorii sunt inconstanți. Dar el joacă bine de când a venit la noi. Poate să joace și mai bine, dar el este încă un jucător nepregătit. E un jucător care aleargă peste 11,5 kilometri meci de meci. E o presiune mare, nu mai e la Pandurii. Aici e altă presiune. El va rămâne căpitan. Sunt patru căpitani la echipă, Nistor, Palic, Filip și Rotariu".

Andone a adăugat: "Mă pun în tabăra contestatarilor, a suporterilor nemulțumiți. E normal, de zece ani nu s-a câștigat un campionat. Dar toți trebuie să înțeleagă că dacă nu construiești sănătos... Cumpărăm acum, repede, 2-3 jucători, le dăm 25.000 de euro salariu și poate luăm titlul. Dar nu cred că ajungem nici în Europa League. Dacă nu construiești sănătos, prin muncă, sa alegi foarte bine jucătorii pe care-i aduci, să se potrivească, să fie profesioniști...Eu sunt mulțumit de toți jucătorii".

În altă ordine de idei, Andone a felicitat-o pe Astra Giurgiu pentru calificarea în primăvara europeană. "Mi-ar părea rău să plece Șumudică de acolo, pentru că e munca lui, împreună cu echipa. De asta au reușit să câștige campionatul, pentru că au avut un grup extraordinar de bun. Acum îți dai seama de valoarea lor, în condițiile în care le-au plecat mulți jucători. Sunt un exemplu de urmat și pentru alte echipe", a spus el.

Partida Dinamo — ASA Târgu Mureș, din etapa a 20-a a Ligii I, este programată sâmbătă, 10 decembrie, la ora 20,30, pe stadionul din Ștefan cel Mare.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguț, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria