Fotbal: Italia va câştiga EURO 2020, crede Mircea Lucescu

Fotbal: Italia va câştiga EURO 2020, crede Mircea Lucescu

Naţionala de fotbal a Italiei va câştiga EURO 2020, a declarat, pentru Tuttosport, Mircea Lucescu, tehnicianul lui Dinamo Kiev, cel care a antrenat în Serie A în anii 1990.

"Cine câştigă EURO 2020? Italia. Sunt sincer şi nu spun asta doar fiindcă sunt legat de Italia. Până acum naţionala lui Mancini este cea care m-a impresionat şi mi-a plăcut cel mai mult, dar mai ales e cea care a arătat că este în primul rând o echipă. Este un adevărat grup. Mancini a arătat că are idei clare şi merită multe aplauze. Ucraina? E în creştere. Iar contra Suediei, în optimi de finală, calificarea se joacă. E un Campionat European frumos, echilibrat. În afară de Italia, îmi atrag atenţia Croaţia şi Germania", a spus Lucescu, care pe 29 iulie va împlini 76 de ani.

"Antrenez de 47 de ani, dar mă simt în continuare ca un băiat", a glumit Lucescu, care pregăteşte în Franţa noul sezon cu Dinamo Kiev, campioană a Ucrainei în prima stagiune sub conducerea sa.

Numeroşi jucători ai lui Dinamo Kiev pentru EURO 2020. Printre ei nu este Vladislav Supriaga, un atacant de 21 de ani, care, potrivit presei italiene, este în vizorul clubului Torino.

Lucescu a vorbit despre tânărul său jucător: "Vladislav e un talent, e rapid şi abil cu ambele picioare. Trebuie să-şi îmbunătăţească jocul aerian, însă nu are decât 21 de ani. După ce a câştigat Mondialul Under 20 cu naţionala în 2019 şi experienţa pe care a avut-o cu noi la Dinamo Kiev, ar avea nevoie de o experienţă într-un campionat străin important ca să facă un salt de calitate. Eu sunt primul care-i încurajează pe tineri să încerce la un nivel de dificultate mai ridicat. Dacă Supriaga mi-ar spune că are posibilitatea să meargă într-un campionat de top, mai ales în Serie A, i-aş spune 'Du-te imediat'". AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro