Fotbal: Joshua Kimmich - Am fost norocoşi că România nu ne-a egalat în minutul 90

Fotbal: Joshua Kimmich - Am fost norocoşi că România nu ne-a egalat în minutul 90

Mijlocaşul Joshua Kimmich a declarat că naţionala Germaniei a avut noroc că nu a fost egalată de echipa României, în min. 90 al partidei care a avut loc duminică seara la Bucureşti, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022.

''Puteam tranşa victoria mai devreme şi ar fi fost o seară mai liniştită pentru noi. Am fost norocoşi că România nu a marcat golul egalării în min. 90 - ar fi fost karma pentru că nu am marcat mai mult. Cred că am controlat bine jocul, am avut posesia, dar nu am găsit mereu cea mai bună pasă'', a declarat Kimmich după victoria de la Bucureşti.

Polivalentul jucător al lui Bayern Munchen a mărturisit că nu a avut o seară uşoară, deoarece a fost marcat ''foarte strâns''.

La rândul său, căpitanul echipei Germaniei, Manuel Neuer, a declarat că omologul său din poarta României, Florin Niţă, a avut o prestaţie remarcabilă.

''Portarul lor a avut câteva parade, aşa că i se cuvin felicitări'', a spus Neuer, desemnat de mai multe ori cel mai bun portar al lumii.

''A fost o victorie muncită. Trebuia să tranşăm meciul mai devreme şi nu am mai fi trăit periculos pe final. Aveam nevoie de al doilea şi al treilea gol pentru a ne putea relaxa mai mult. Ne-a lipsit calmul şi inteligenţa în faţa porţii adverse'', a comentat portarul lui Bayern.

Serge Gnabry, autorul golului echipei Germaniei, a subliniat că Mannschaft şi-a îndeplinit principalul obiectiv, acela de a obţine cele trei puncte la Bucureşti.

''Cele trei puncte sunt ceea ce era mai important pentru noi. În cele din urmă, nu contează cum le-am obţinut. I-am prins (pe români) de câteva ori pe contraatac în repriza secundă şi meciul nu a fost decis până la final. Ne-am făcut singuri viaţa grea. Am jucat bine şi ne-am creat ocazii bune, dar trebuie să şi marcăm. Cu siguranţă nu a fost un pas înapoi după meciul cu Islanda'', a spus Gnabry, şi el jucător la Bayern.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Germaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

Germania învinsese Islanda cu 3-0 în primul său meci din această campanie, iar România a dispus cu 3-2 de Macedonia de Nord.

În următorul meci din preliminarii, prima reprezentativă va întâlni, miercuri, la Erevan, selecţionata Armeniei.

România se mai află în grupă cu Macedonia de Nord, Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…