Fotbal: Justiţia spaniolă a dat câştig de cauză lui Gerard Pique în diferendul cu fiscul

Fotbal: Justiţia spaniolă a dat câştig de cauză lui Gerard Pique în diferendul cu fiscul

Curtea supremă de justiţie spaniolă a anunţat, miercuri, anularea unei condamnări care îl obliga pe jucătorul echipei FC Barcelona, Gerard Pique, să ramburseze suma de 2,1 milioane euro fiscului spaniol, pentru un presupus delict de fraudă privind drepturile de imagine, informează AFP.

Cea mai înaltă instanţă juridică din Spania a afirmat, într-un comunicat, că acceptă "recursul în casaţie" al fundaşului catalan contra unei condamnări pronunţate de tribunalul Audienţei naţionale, în mai 2019.

Contenciosul datează din 2016, când un tribunal administrativ l-a condamnat pe fostul fundaş internaţional, considerând că a "simulat" o cedare a drepturilor sale de imagine societăţii Kerad Project pentru a plăti un impozit mai mic pentru anii 2008, 2009 şi 2010.

Tribunalul îl condamnase atunci la rambursarea a aproximativ 1,5 milioane euro impozite restante şi la plata unei amenzi de peste 600.000 euro.

Condamnarea a fost confirmată apoi de Audienţa naţională în 2019.

Dar Curtea supremă a respins decizia judecătorească conform căreia societatea Kerad Project ar fi fost doar un paravan, recunoscând astfel activitatea firmei, ale cărei conturi erau gestionate de fratele lui Gerard Pique.

Totodată, Curtea a considerat că sumele plătite în Marea Britanie, pe când era jucătorul lui Manchester United în 2008, ar trebui să "fie considerate drept cheltuieli deductibile pentru veniturile obţinute din muncă" în ceea ce priveşte plata impozitului pe venituri, fiind din nou în contradicţie cu judecata iniţială.

În consecinţă, Curtea supremă a anulat amenda acordată jucătorului, campion mondial în 2010 şi european în 2012 cu Spania.

Partenera de viaţă a lui Pique, cântăreaţa columbiană Shakira, care are, de asemenea, probleme cu fiscul spaniol, ar putea fi judecată pentru neplata unor impozite restante de 14,5 milioane euro, între 2012 şi 2014. AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei