Fotbal: La Liga a respins plata clauzei de eliberare pentru Neymar

Fotbal: La Liga a respins plata clauzei de eliberare pentru Neymar

Liga spaniolă de fotbal a anunțat joi că a refuzat să accepte plata clauzei de eliberare, de 222 milioane euro, care ar fi permis plecarea lui Neymar de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain.

''Reprezentanții legali ai jucătorului s-au prezentat la sediul Ligii spaniole pentru a achita suma, însă La Liga a respins plata'', a declarat un purtător de cuvânt al organismului sportiv spaniol pentru AFP.

Reprezentanții brazilianului nu au dorit să răspundă întrebărilor jurnaliștilor aflați în fața sediului Ligii spaniole din Madrid.

Achiziționarea lui Neymar de către PSG a fost contestată de Liga spaniolă de fotbal. Președintele acestui for, Javier Tebas, a anunțat că va sesiza UEFA și va face o plângere împotriva clubului PSG pentru nerespectarea regulilor fair play-ului financiar impus cluburilor.

Tebas acuză Qatarul că injectează fonduri în PSG, violând astfel regulile fair play-ului financiar al UEFA și cele legate de concurența în Uniunea Europeană.

''Nu vom accepta banii lui PSG (...) care încalcă legile și normele fair play-ului financiar al UEFA. Este un nonsens să acceptăm plata. Dacă PSG se va prezenta să achite suma, noi o vom respinge'', declara Tebas în urmă cu câteva zile cotidianului sportiv AS.

Într-un comunicat, clubul FC Barcelona a subliniat că suma de 222 milioane euro trebuie achitată în totalitate într-o singură tranșă.

Neymar a fost transferat în 2013 de la Santos la FC Barcelona pentru 57,1 milioane de euro, dar dezvăluirile ulterioare au arătat că prețul de transfer a fost aproape de 100 de milioane de euro.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Dur articol! Așa este, domnule președinte?