Fotbal: Liga Campionilor - UEFA ar putea introduce arbitrajul video chiar din acest sezon

Fotbal: Liga Campionilor - UEFA ar putea introduce arbitrajul video chiar din acest sezon

Uniunea Europeană de fotbal (UEFA) ar putea introduce sistemul de arbitraj video (VAR) la meciurile din Liga Campionilor încă din acest sezon, informează cotidianul britanic The Times.

Preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin, afirmase anterior că Champions League va beneficia "în mod realist" de tehnologia video în arbitraj abia din sezonul viitor, după ce sistemul VAR va fi şi mai bine pus la punct decât în prezent.

"În mod realist, în sezonul 2019-2020 am putea avea acest sistem în Liga Campionilor şi la Campionatul European. Pentru competiţiile noastre de top este nevoie de o tehnologie de top", declarase Ceferin într-un interviu acordat cotidianului italian Gazzetta dello Sport, anul trecut în aprilie. Câteva luni mai târziu, preşedintele UEFA a decis să accelereze acest calendar.

Conform The Times, UEFA doreşte să introducă sistemul de arbitraj video la meciurile din Liga Campionilor începând cu faza sferturilor de finală, care va avea loc în luna aprilie.

Publicaţia din Albion adaugă că instanţa europeană a fost convinsă de avantajele utilizării VAR la recenta Cupă Mondială din Rusia unde, conform unui raport redactat de FIFA, timpul mediu pentru ca o echipă de arbitraj să analizeze imaginile video şi să dea un verdict a fost de 55,6 secunde.

A fost nevoie de un timp ceva mai lung doar în cazurile în care arbitrul de centru a dorit să vadă el însuşi imaginile pe ecranul aflat la dispoziţia sa, la marginea terenului (86,5 secunde).

Comisia pentru competiţii a UEFA urmează să recomande aprobarea sistemului VAR cu ocazia reuniunii care va avea loc săptămâna viitoare, la Monte Carlo, iar o decizia finală în acest sens ar putea fi luată de către Comitetul Executiv la finele lunii viitoare, adaugă The Times.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”