Fotbal: Lionel Messi, la cel de-al 45-lea Clasico din cariera sa

Fotbal: Lionel Messi, la cel de-al 45-lea Clasico din cariera sa

Argentinianul Lionel Messi, căpitanul echipei de fotbal FC Barcelona se pregăteşte să dispute cel de-al 45-lea derby din cariera sa împotriva "eternei rivale" Real Madrid, programat sâmbătă seara pe arena Alfredo di Stefano din capitala Spaniei, informează cotidianul AS.

Messi, în vârstă de 33 ani, va egala cu această ocazie recordul de participări la El Clasico, cel mai aşteptat duel din fotbalul spaniol, deţinut în prezent de Sergio Ramos, fundaşul lui Real, care nu va putea evolua în acest weekend, fiind accidentat.

Argentinianul are un bilanţ de 19 victorii, 11 egaluri şi 14 înfrângeri în meciurile cu Real Madrid, formaţie în poarta căreia a marcat de 26 de ori în cele 44 de partide de până acum, un record absolut (Alfredo Di Stefano şi Cristiano Ronaldo au câte 18 goluri marcate pentru Real în faţa Barcelonei).

De menţionat că ultima reuşită a atacantului Barcelonei în faţa madrilenilor datează din mai 2018, Messi nereuşind să înscrie în ultimele şase dueluri din El Clasico.

Forma foarte bună în care se află sextuplul câştigător al Balonului Aur ar trebui să-l îngrijoreze însă pe portarul madrilenilor, belgianul Thibaut Courtois. Starul argentinian a înscris 19 goluri în 20 de meciuri disputate în toate competiţiile de la începutul lunii ianuarie.

Meciul de sâmbătă, contând pentru cea de-a 30-a etapă din Primera Division, are o miză importantă pentru cele două formaţii, aflate în cursa pentru câştigarea titlului de campioană a Spaniei în acest sezon, alături de Atletico Madrid, actualul lider al clasamentului.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...