Fotbal: Liverpool a câştigat cu 2-0 în faţa lui Inter, la Milano, în Liga Campionilor

Fotbal: Liverpool a câştigat cu 2-0 în faţa lui Inter, la Milano, în Liga Campionilor

Liverpool a făcut un pas mare spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Inter Milano cu scorul de 2-0, miercuri seara, în deplasare, în prima manşă a optimilor.

''Cormoranii'' au făcut diferenţa în ultimul sfert de oră al partidei, când au punctat prin brazilianul Roberto Firmino (75), cu o lovitură de cap în urma unui corner, şi prin egipteanul Mohamed Salah (83), cu un şut din mijlocul careului.

Acestea au fost, de altfel singurele şuturi pe poartă într-un meci destul de animat, în care celor două formaţii le-a lipsit, însă, precizia.

Dupo o foarfecă executată de Thiago Alcantara (Liverpool), în min. 9, care a trecut peste transversală, Inter a avut o bară, la şutul turcului Hakan Calhanoglu (16).

Nerazzurri au avut o oportunitate bună de egalare, după reuşita lui Firmino, dar şutul lui Perisic, din marginea careului, s-a dus puţin peste poartă.

Portarul român Ionuţ Radu a fost rezervă la Inter.

În alt meci, Bayern Munchen a evitat in extremis eşecul la Salzburg, în faţa echipei locale, cu care a terminat la egalitate, 1-1.

Campioana Austriei a deschis scorul pe contraatac, prin tânărul atacant austriac Chikwubuike Adamu (21), introdus pe teren în min. 12. Gazdele au mai avut o oportunitate prin Aronson (24).

Bayern a forţat egalarea în repriza secundă, şi-a creat o serie de şanse de gol, Leroy Sane ratând-o pe cea mai clară (76), reuşind acest lucru abia în min. 90, prin francezul Kingsley Coman, după centrarea lui Pavard şi pasa lui Thomas Muller.

RB Salzburg a fost aproape de a tranşa disputa în min. 81, când Ulreich, înlocuitorul lui Neuer, a respins şutul-centrare al lui Adeyemi, iar apoi Pavard a respins de pe linia porţii reluarea lui Adamu.

Internaţionalul german Karim Adeyemi, a cărui mamă este româncă, a jucat 87 de minute la RB Salzburg.

Rezultate:
Marţi 15 februarie
Paris Saint-Germain - Real Madrid 1-0 (0-0)
A marcat: Kylian Mbappe (90+4).
Lionel Messi (PSG) a ratat un penalty în min. 62 (a apărat Thibault Courtois).

Sporting Lisabona - Manchester City 0-5 (0-4)
Au marcat: Riyad Mahrez (7), Bernardo Silva (17, 44), Phil Foden (32), Raheem Sterling (58).

Miercuri 16 februarie:
RB Salzburg - Bayern Munchen 1-1 (1-0)
Au marcat: Chikwubuike Adamu (21), respectiv Kingsley Coman (90).

Inter Milano - Liverpool 0-2 (0-0)
Au marcat: Robert Firmino (75), Mohamed Salah (83).

Programul celorlalte partide din optimi:
Marţi 22 februarie
Chelsea - Lille OSC (22:00)
Villarreal - Juventus (22:00)
Miercuri 23 februarie
Benfica - Ajax (22:00)
Atletico Madrid - Manchester United (22:00)
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”