Fotbal: Liverpool, deţinătoarea trofeului, eliminată de Atletico Madrid din Liga Campionilor

Fotbal: Liverpool, deţinătoarea trofeului, eliminată de Atletico Madrid din Liga Campionilor

Liverpool, deţinătoarea trofeului, a fost eliminată din Liga Campionilor la fotbal de Atletico Madrid, după ce a fost învinsă cu 3-2 (0-1, 0-1), după prelungiri, miercuri seara, pe Anfield, în manşa a doua optimilor de finală.

Liverpool a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Georginio Wijnaldum (43), Roberto Firmino (94), dar echipa antrenată de Diego Simeone a reuşit o revenire incredibilă, marcând de trei ori, prin Marcos Llorente (97, 105+1) şi Alvaro Morata (120+1).

Învinşi cu 1-0 în tur, ''cormoranii'' părăsesc în mod neaşteptat competiţia, după un meci pe care l-au dominat categoric. Numeroasele ratări şi două erori au scos din competiţie echipa antrenată de Jurgen Klopp. Atletico Madrid a luptat până la capăt şi ştiut să profite de puţinele şanse de care a beneficiat.

Madrilenii au început ofensiv şi Diego Costa (1) a irosit prima şansă a meciului, şutând în plasa laterală.

Portarul sloven Oblak a fost la post la mingea trimisă cu capul de Wijnaldum (5), la prima ocazie a echipei engleze.

Salah a fost imprecis (10), şutul lui Oxlade-Chamberlain (14) a fost blocat de acelaşi Oblak, care a fost unul dintre artizanii calificării echipei spaniole în sferturi.

Atletico a replicat în min. 18, când Felipe a reluat la colţul scurt cornerul executat de Koke, dar nu a reuşit să nimerească poarta.

Oblak s-a mai remarcat în min. 34, la şutul lui Mane, din marginea careului, şi la şutul din unghi expediat de Alexander-Arnold (36).

Liverpool a deschis scorul prin Wijnaldum (43), cu o lovitură de cap, din mijlocul careului, unde a fost lăsat nemarcat la centrarea lui Oxlade-Chamberlain.

Oblak s-a evidenţiat şi după pauză, la şutul lui Salah (48) şi la reluarea lui Firmino (60).

Oaspeţii puteau marca în min. 61, când portarul Adrian a respins şutul lui Joao Felix, iar apoi l-a blocat pe Correa.

''Cormoranii'' au irosit o nouă şansă de a-şi dubla avantajul, în min. 67, când Robertson a trimis mingea cu capul în bara transversală din poziţie ideală. Oblak s-a mai opus la mingile trimise de Alexander-Arnold (69) şi Wijnaldum (84), în timp ce Mane (85) şi Salah (87), departe de nivelul lor obişnuit, au fost lipsiţi de precizie.

Liverpool a marcat al doilea gol în prelungiri, prin Firmino (94), după centrarea lui Wijnaldum.

Doar trei minute s-au bucurat elevii lui Klopp, pentru că mijlocaşul Marcos Llorente, inspirat introdus de Simeone în repriza secundă, a înscris pentru Atletico (97), cu un şut din afara careului, sancţionând o eroare a portarului spaniol Adrian.

Acelaşi Llorente a parafat practic calificarea echipei madrilene în sferturi (105+1), marcând din mijlocul unei apărări debusolate, din nou cu un şut din afara careului.

Profitând de atacurile haotice ale ''cormoranilor'' din ultimele momente ale partidei, Atletico a dat o nouă lovitură şi a obţinut victoria pe contraatac, prin Alvaro Morata (120+1).

Liverpool - Atletico Madrid 2-3 (1-0, 1-0), după prelungiri
Au marcat: Georginio Wijnaldum (43), Roberto Firmino (94), respectiv Marcos Llorente (97, 105+1), Alvaro Morata (120+1).
Liverpool, Anfield
Liga Campionilor - optimi de finală (retur)
În tur: 0-1.


Au evoluat echipele:
Liverpool: 13. Adrian - 66. Trent Alexander-Arnold, 12. Joe Gomez, 4. Virgil van Dijk, 26. Andy Robertson - 14. Jordan Henderson (căpitan; 3. Fabinho, 106), 5. Georginio Wijnaldum (27. Divock Origi, 106), 15. Alex Oxlade-Chamberlain (7. James Milner, 82) - 11. Mohamed Salah, 9. Roberto Firmino (18. Takumi Minamino, 113), 10. Sadio Mane. Antrenor: Jurgen Klopp.
Rezerve neutilizate: 22. Andy Lonergan - 20. Adam Lallana, 32. Joel Matip.
Atletico: 13. Jan Oblak - 23. Kieran Trippier (24. Sime Vrsaljko, 91), 15. Stefan Savic, 18. Felipe, 12. Renan Lodi - 6. Koke (căpitan), 8. Saul Niguez, 5. Thomas Partey, 10. Angel Correa (2. Jose Maria Gimenez, 106) - 19. Diego Costa (14. Marcos Llorente, 56), 7. Joao Felix (9. Alvaro Morata, 103). Antrenor: Diego Simeone.
Rezerve neutilizate: 1. Antonio Adan - 11. Thomas Lemar, 21. Yannick Carrasco.

Arbitru: Danny Makkelie; arbitri asistenţi: Mario Diks, Hessel Steegstra; al patrulea oficial: Allard Lindhout (toţi din Olanda)
Arbitru video: Jochem Kamphuis, arbitru asistent video: Kevin Blom (ambii din Olanda)
Cartonaşe galbene: Alexander-Arnold (119), Morata (119), Partey (120).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”