Fotbal: Luis Enrique a fost numit selecţionerul echipei Spaniei (oficial)

Fotbal: Luis Enrique a fost numit selecţionerul echipei Spaniei (oficial)

Spaniolul Luis Enrique, fost antrenor şi jucător al Barcelonei, va fi noul selecţioner al Spaniei în următorii doi ani, a anunţat luni preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales.

Lui Enrique, 48 ani, îl înlocuieşte la cârma Spaniei pe Fernando Hierro, care a condus naţionala iberică la Cupa Mondială din Rusia. Spania, campioană mondială în 2010, a fost eliminată în optimile de finală ale CM 2018, înclinându-se la loviturile de departajare în faţa naţionalei ţării gazdă, Rusia. Hierro a fost numit în funcţie cu doar o zi înaintea competiţiei, după demiterea lui Julen Lopetegui, care semnase un contract cu Real Madrid.

Comitetul director al RFEF l-a ales în unanimitate ca selecţioner pe Luis Enrique, cu un contract până în 2020, la propunerea preşedintelui Luis Rubiales.

Primele meciuri oficiale pentru Luis Enrique vor fi cel cu Anglia, programat la 8 septembrie pe Wembley, urmat de un altul cu Croaţia, pe 11 septembrie, ambele în Liga Naţiunilor - Divizia A.

Ca jucător, Luis Enrique a evoluat ca mijlocaş la Sporting Gijon, Real Madrid şi FC Barcelona şi are în palmares ca antrenor două titluri de campion, un trofeu al Ligii Campionilor, un trofeul al Cupei Mondiale a cluburilor, un trofeu al Supercupei Europei şi trei Cupe ale Spaniei, cucerite cu Barcelona între 2014 şi 2017. El a mai pregătit anterior formaţiile echipa de rezerve a Barcelonei, AS Roma şi Celta Vigo, dar nu a mai avut niciun angajament după despărţirea de gruparea catalană, în mai 2017. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?