Fotbal: Lyon, victorie la limită cu Juventus (1-0), în optimile Ligii Campionilor

Fotbal: Lyon, victorie la limită cu Juventus (1-0), în optimile Ligii Campionilor

Olympique Lyon, cu portarul român Ciprian Tătăruşanu pe banca de rezerve, a învins-o pe Juventus Torino cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din optimile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

Unicul gol a fost înscris de Lucas Tousart (31).

OL a făcut o primă repriză foarte bună, iar în partea secundă s-a apărat grupat, împiedicând-o pe Juve să îşi creeze ocazii clare de gol, ''Bătrâna Doamnă'' având doar un şut expediat pe spaţiul porţii în acest meci.

Campioana Italiei a început mai bine şi a avut prima ocazie în min. 4, când Ronaldo a încheiat o cursă cu o centrare, dar Cuadrado nu a ajuns la minge.

Lyon a trimis mingea în bară, prin camerunezul Ekambi (21), iar zece minute mai târziu gazdele au deschis scorul prin Tousart, care a reluat în plasă centrarea lui Aouar.

Juventus şi-a mai creat o situaţie periculoasă, prin acelaşi Ronaldo (35), însă şutul său la colţul lung a ocolit ţinta.

Portarul Szczesny (Juventus) a fost la post la şutul lui Bruno Guimaraes din finalul primei reprize (45+2).

Juventus a controlat repriza secundă, a presat şi a creat pericol la poarta lui Lopes în mai multe situaţii, în special prin Ronaldo, însă ocaziile mari au lipsit.

Manşa secundă se va juca pe 17 martie, la Torino.

Olympique Lyon - Juventus Torino 1-0 (1-0)
A marcat: Lucas Tousart (31).
Decines, OL Stadium
Liga Campionilor - optimi de finală (tur)

Au evoluat echipele:
Lyon: Anthony Lopes - Denayer (căpitan), Marcelo, Marcal - Dubois (Tete, 78), Bruno Guimaraes, Tousart, Aouar, Cornet (Andersen, 81) - Toko Ekambi (Terrier, 66), Moussa Dembele. Antrenor: Rudi Garcia.
Juventus: Szczesny - Danilo, De Ligt, Bonucci (căpitan), Alex Sandro - Rabiot (Bernardeschi, 78), Pjanic (Ramsey, 62), Bentancur - Cuadrado (Higuain, 70), Dybala, Cristiano Ronaldo. Antrenor: Maurizio Sarri.

Arbitru: Jesus Gil Manzano; arbitri asistenţi: Diego Barbero, Angel Nevado; al patrulea oficial: Guillermo Cuadra Fernandez (toţi din Spania)
Arbitru video: Juan Martinez Munuera, arbitru asistent video: Ricardo de Burgos (ambii din Spania)
Cartonaşe galbene: Marcelo (28), Cornet (61).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”