Fotbal: Mauricio Pochettino, favorit să-l înlocuiască pe Zinedine Zidane la Real Madrid

Fotbal: Mauricio Pochettino, favorit să-l înlocuiască pe Zinedine Zidane la Real Madrid

Argentinianul Mauricio Pochettino, fostul antrenor al lui Tottenham Hotspur, este considerat principalul favorit la succesiunea francezului Zinedine Zidane pe banca tehnică a echipei de fotbal Real Madrid, la finalul acestui sezon, scrie cotidianul sportiv Marca.

După ce Real Madrid a suferit al patrulea eşec în ultimele şapte partide, fiind foarte aproape şi de o eliminare prematură în Liga Campionilor (după 1-2 acasă cu Manchester City), multe voci afirmă că gruparea de pe Santiago Bernabeu ar putea renunţa la serviciile lui Zidane după încheierea acestui sezon, în ciuda faptului că francezul are un contract valabil până în 2022.

Pochettino s-a mai aflat în vizorul lui Real şi la încheierea primului mandat al lui Zidane, în mai 2018, când francezul şi-a dat în mod surprinzător demisia, după câştigarea celui de-al treilea trofeu consecutiv în Liga Campionilor. Argentinianul nu a fost lăsat atunci să plece de către oficialii lui Tottenham, care l-au demis însă în noiembrie 2019, la o jumătate de an după ce i-a condus pe londonezi până în finala Ligii Campionilor.

Marca precizează că visul argentinianului este să o antreneze pe Real Madrid, acesta fiind motivul pentru care acesta a refuzat-o pe FC Barcelona în urmă cu o lună şi jumătate, după ce catalanii l-au demis pe antrenorul Ernesto Valverde.

În cazul în care negocierile cu Pochettino, care a fost deja contactat de madrileni, conform presei britanice, nu se vor concretiza, a doua opţiune pentru banca tehnică a lui Real Madrid este italianul Massimiliano Allegri, care şi-a acordat o pauză de un an după despărţirea de Juventus Torino, la finalul sezonului trecut.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu