Fotbal: Meciul întrerupt Brazilia - Argentina, din preliminariile CM 2022, se va rejuca

Fotbal: Meciul întrerupt Brazilia - Argentina, din preliminariile CM 2022, se va rejuca

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a confirmat luni că meciul Brazilia - Argentina, din preliminariile Cupei Mondiale 2022, se va rejuca, după ce comisia sa de apel a respins contestaţia celor două federaţii naţionale implicate, transmite AFP.

În februarie, FIFA a anunţat că acest meci, întrerupt în luna septembrie din cauza unui scandal sanitar, se va rejuca. Pe 5 septembrie, partida de la Sao Paulo a fost întreruptă după doar cinci minute, în urma intervenţiei autorităţilor sanitare braziliene, care au acuzat patru fotbalişti argentinieni, ce evoluau atunci la cluburi din Anglia, de încălcarea protocoalelor anti-Covid. Reprezentanţi ai agenţiei sanitare ANVISA şi ai poliţiei federale au intrat pe teren pentru a pune capăt partidei, într-o confuzie totală.

În februarie, FIFA a suspendat patru fotbalişti argentinieni pentru două meciuri şi a amendat cele două naţionale, deja calificate la turneul din Qatar. Federaţia argentiniană de fotbal (AFA) şi cea braziliană (CBF) au depus atunci apel.

"Comisia de apel a confirmat că meciul va trebui rejucat şi a menţinut amenda de 50.000 de franci elveţieni (circa 48.000 de euro) impusă fiecăreia din cele două federaţii din cauza opririi definitive a meciului", a scris FIFA într-un comunicat.

Comisia a redus o altă amendă aplicată CBF, pentru "mai multe abateri", de la 550.000 de franci elveţieni la 250.000 de franci elveţieni (circa 240.000 de euro), şi o amendă aplicată AFA, de la 250.000 de franci elveţieni la 100.000 de franci elveţieni (circa 95.000 de euro).

Oprirea definitivă a acelui meci nu a împiedicat Brazilia lui Neymar şi Argentina lui Lionel Messi să obţină ulterior biletele pentru Mondialul din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

Indiferent de rezultatul meciului care se va rejuca, Brazilia este sigură că va încheia pe primul loc grupa de calificare, iar Argentina pe poziţia a doua. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...